Keri pozvao na smirenost i dijalog između Rusije i Turske

Izvor: Blic, 25.Nov.2015, 21:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Keri pozvao na smirenost i dijalog između Rusije i Turske

Američki državni sekretar pozvao je na smirenost i dijalog između Rusije i Turske nakon što su turske snage oborile ruski avion, saopštio je večeras Stejt department.

"Keri je u telefonskom razgovoru s ruskim kolegom Sergejom Lavrovom pozvao Tursku i Rusiju da ne dozvolje da incident utiče na eskalaciju tenzija između dve zemlje", navodi se u saopštenju.

Američki državni sekretar je "istakao važnost >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << diplomatskog dijaloga" za rešavanje sirijske krize.

Turske snage oborile su u utorak ruski vojni avion tipa Su-24 tvrdeći da je povredio turski vazdušni prostor, kao i da je bio upozoren da ga napusti.

Oba pilota su uspela da se katapultiraju na vreme. Jednog pilota su ubili sirijski pobunjenici dok je leteo padobranom a drugi je živ i vraćen je u bazu nakon što ga je spasila sirijska vojska.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Keri pozvao na smirenost i dijalog između Rusije i Turske

Izvor: NoviMagazin.rs, 25.Nov.2015

Američki državni sekretar pozvao je na smirenost i dijalog između Rusije i Turske nakon što su turske snage oborile ruski avion, saopštio je večeras Stejt department..."Keri je u telefonskom razgovoru s ruskim kolegom Sergejom Lavrovom pozvao Tursku i Rusiju da ne dozvolje da incident utiče na...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Keri pozvao na dijalog između Rusije i Turske

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 25.Nov.2015

Američki državni sekretar pozvao je na smirenost i dijalog između Rusije i Turske nakon što su turske snage oborile ruski avion, saopštio je večeras Stejt department."Keri je u telefonskom razgovoru s ruskim kolegom Sergejom Lavrovom pozvao Tursku i Rusiju da ne dozvolje da incident utiče na eskalaciju...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

CNN: Počeo je Treći svetski rat

Izvor: Blic, 25.Nov.2015

Turske oružane snage u utorak su oborile ruski avion blizu tursko-sirijske granice i opasno zaoštrile sukob koji se širi sve brže i sve nepredvidljivije, navodi se u opširnoj analizi CNN-a...Vratimo se korak nazad i pogledajmo šta je sve izazvao rat u Siriji: samo nekoliko dana posle napada u Parizu...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.