Ambasada Turske u Moskvi gađana jajima i kamenicama

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 25.Nov.2015, 16:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ambasada Turske u Moskvi gađana jajima i kamenicama

Veća grupa demonstranata gađala je danas jajima i kamenicama zgradu turske ambasade u Moskvi dan nakon što je Turska oborila ruski ratni avion na sirijsko-turskoj granici. Prozori i zidovi turske ambasade oštećeni su tokom protesta.

Policija je uhapsila nekoliko osoba i raščistila područje oko ambasade, a demonstranti su se tokom popodneva razišli.

Turske snage oborile su juče ruski vojni avion tipa Su-24 tvrdeći da je povredio turski vazdušni >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << prostor, kao i da je bio upozoren da ga napusti.

Rusko ministarstvo odbrane saopštilo je da oboreni avion nije povredio turski vazdušni prostor, kao i da se letelica, u trenutku obaranja, nalazila u sirijskom vazdušnom prostoru.

Lavrov odbio susret sa Čavušogluom

Ministar inostranih poslova Rusije Sergej Lavrov nije se složio da se sastane sa turskim kolegom Mevlutom Čavušogluom, javio je danas Rojters.

Prenoseći izjavu portparolke Ministarstva inostranih poslova Rusije Marije Zaharove, koju je citirala ruska novinska agencija Interfaks, britanska novinska agencija navodi da Lavrov tokom telefonskog razgovora koji je vodio sa Čavušogluom, nije prihvatio jednu od brojnih ponuda za održavanje susreta.

Lavrov je poručio da Rusija nema nameru da ratuje sa Turskom, da prijateljski odnosi između dva naroda ne zavise od političara, ali da posle obaranja ruskog aviona Su-24 bilateralni odnosi mogu biti ozbiljno revidirani.

On je ocenio da napad na ruski borbeni avion liči na planiranu provokaciju, preneo je TAS.

Prema rečima Lavrova, turski ministar izrazio je saučešće i žaljenje zbog incidenta, ali je istovremeno pokušao da opravda akciju turskih vazdušnih snaga.
Pogledaj vesti o: Moskva

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ambasada Turske u Moskvi gađana jajima i kamenicama

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 25.Nov.2015

Veća grupa demonstranata gađala je danas jajima i kamenicama zgradu turske ambasade u Moskvi dan nakon što je Turska oborila ruski ratni avion na sirijsko-turskoj granici. Prozori i zidovi turske ambasade oštećeni su tokom protesta...Policija je uhapsila nekoliko osoba i raščistila područje oko...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.