Kanada: Usmrtio četvoro od pet članova porodice jer su muslimani

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 07.Jun.2021, 23:32

Kanada: Usmrtio četvoro od pet članova porodice jer su muslimani

Četiri osobe muslimanske veroispovesti poginule su kada je kamion uleteo u grupu pešaka u Ontariju, u Kanadi, a kanadska policija saopštila je danas da su ubijeni zbog toga što su muslimani.

Petočlana porodica koju je udarilo vozilo bila je na meti jer su bili muslimani, saopštila je danas kanadska policija.

U incidentu su poginula četiri člana porodice, a peti se nalazi u bolnici, preneo je AP. >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine <<

Napad se dogodio u nedelju uveče kada je kamion uleteo u grupu pešaka.

"Ovo je bio čin masovnog ubistva koje se nastavlja nad muslimanima", rekao je gradonačelnik grada London u Ontariju Ed Holder.

Policija je saopštila da su žrtve 74-godišnja žena, 46-godišnji muškarac, 44-godišnja žena i 15-godišnja devojčica, dok se devetogodišnji dečak nalazi u bolnici u teškom stanju.

Muškarac koji je izveo napad je uhapšen pod optužbom za četvorostruko ubistvo prvog stepena.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Policija: Ubistvo kanadske muslimanske porodice zločin iz mržnje

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 07.Jun.2021

Četiri člana kanadske muslimanske porodice koji su ubijeni u nedeljukada je kamion prešao na trotoar i pregazio ih bili su namjerno ciljani saopštila je kanadska policija, rekavši da se radi o antiislamskom zločinu iz mržnje. “Postoje dolazi da je ovo bio planirani čin motiviran mržnjom”,...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Četiri člana muslimanske porodice u Kanadi poginula u planiranom napadu

Izvor: N1 televizija, 08.Jun.2021, 09:13

Četiri člana muslimanske porodice u južnom Ontariju stradala su, dok je peti član - dete povređeno u planiranom napadu kamionetom, motivisanom mržnjom, saopštila je kanadska policija.

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.