Kamenovan autobus sa Srbima

Izvor: B92, 26.Feb.2011, 23:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kamenovan autobus sa Srbima

Priština -- Kamenovan autobus kojim su se Srbi vozili da obiđu pravoslavno groblje u Đakovici. Na autobusu je polomljeno staklo, ali niko nije povređen.

U saopštenju kosovske policije se navodi da su u kamenovanju učestvovale četiri osobe i da su, zbog tog incidenta, privedena trojica muškaraca i jedna žena.

Napad na autobus je osudila kosovska vlada, ističući da je to neprihvatljivo za sve žitelje Kosova i da predstavlja napad na vrednosti tolerancije i saradnje >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << različitih etničkih zajednica.

"Vlada će nastaviti svoju viziju i posvećenost stvaranju tolerantnog i bezbednog okruženja, poštovanje prava svih zajednica da slobodno izržavaju svoju veru", navodi se u saopštenju.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.