KFOR osuđuje ranjavanje Srbina, zahteva punu istragu i privođenje pravdi napadača

Izvor: Beta, 12.Apr.2023, 19:12

KFOR osuđuje ranjavanje Srbina, zahteva punu istragu i privođenje pravdi napadača

 Misija KFOR-a osudila je danas incident na mostu Bistrica u opštini Zvečan, kada je iz vatrenog oružja ranjen Srbin i zatražila od institucija Kosova punu istragu o događaju i privođenje odgovornih pravdi."Kfor nastavlja da prati situaciju i u potpunosti je fokusiran na svakodnevno sprovođenje svog mandata - zasnovanog na Rezoluciji 1244 Saveta bezbednosti UN iz 1999. godine - da obezbedi bezbedno okruženje i slobodu kretanja za sve zajednice na Kosovu", navodi se u saopštenju KFOR-a.Dodaje se da je napredak u normalizaciji odnosa između Kosova i Srbije ključan za održivu bezbednost na Kosovu i regionalnu stabilnost."Kfor pozdravlja nedavne sporazume kojima je posredovala EU u vezi s tim i ohrabruje obe strane da što pre sprovedu svoje obaveze", zaključuje se u saopštenju.Kosovska policija u utorak je suspendovala četvoricu policajaca jer su bili umešani u ranjavanje Srbina i što nisu to prijavili nadležnima u policiji, a nešto kasnije Policijski inspektorat Kosova objavio je da su njih četvorica uhapšeni.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

Šefica Misije UN na Kosovu: Detaljna istraga incidenta na mostu Bistrica od ključnog značaja za pravdu

Izvor: Danas, 12.Apr.2023

Šefica Misije UN na Kosovu (UNMIK) Karolin Zijade izjavila je danas da je detaljna istraga incidenta na mostu Bistrica u opštini Zvečan od ključnog značaja za pravdu, odgovornost i zaštitu ljudskih prava.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.