Jevtić: Najnoviji incidenti na Kosovu zabrinjavaju

Izvor: Press, 01.Feb.2016, 11:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jevtić: Najnoviji incidenti na Kosovu zabrinjavaju

Hapšenje naoružanih islamista ispred manastira Visoki Dečani i oružani napad na povratnike u selu Berkovo u opštini Klina, ukazuje na to da je bezbednosna situacija na Kosovu dosta nestabilna, ocenio je kosovski ministar za zajednice i povratak Dalibor Jevtić.
          Tenzije koje u proteklih meseci traju na Kosova loše uticu i na bezbednosnu situaciju koja je je u ovom trenutku veoma zabrinjavajuća, >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << ocenio je Jevtic u saopštenju dostavljenom Tanjugu.
"Dva incidetna u veoma kratkom roku upozoravaju da je trenutak da se bezbednosni nivo zaštite podigne na viši stepen kako bi se izbegla eskalacija nasilja, ali i ono što još više plaši i zabrinjava je širenje ideje islamskog radikalizma", smatra Jevtić.
Mislim da je krajnje vreme da povratnicke sredine dobiju bolju zaštitu, jer upravo napad na povratnicke kuće Pantić i Živkovic ukazuju na to. Srećom, nije bilo žrtava iako je u obe kuće bilo ljudi, naveo je Jevtić.
Incident prilikom koga je uhapšeno četvoro naoružanih islamista ispred kapija manastira Visoki Decani pokazuje da je čitavo kosovsko društvo u problemu i sa ovom pojavom se moramo zajednickim snaga izboriti, jer iskreno verujem da većina nas teži demokratkom društvu u kome je sigurnost zagarantovana svakom žitelju Kosova, smatra Jevtić.
Pogledaj vesti o: Incident,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.