Jevtić: Bomba u Gojbulji ozbiljan teroristički akt

Izvor: RTS, 01.Dec.2015, 23:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jevtić: Bomba u Gojbulji ozbiljan teroristički akt

Ministar za zajednice i povratak u Vladi Kosova Dalibor Jevtić osudio je incident u selu Gojbulja u opštini Vučitrin, ocenjujući da se radi o ozbiljnom terorističkom aktu.
U selu Gojbulja nepoznata osoba sinoć je bacila bombu na prodavnicu, gde se okupljaju srpski meštani. Bomba nije eksplodirala."Oni koji su bacili bombu na Srbe u selu >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Gojbulja, oni koji su sinoć pokušali ubistvo meštana Gojbulje nisu ništa drugo nego kukavice i kriminalci koji na ovaj način žele da uplaše Srbe i poruče im da nisu dobrodošli", naveo je Jevtić u pisanom saopštenju.
Dodao je da su oni koji su bacili bombu, to učinili ohrabreni činjenicom da i prethodni zločini i ubistva nisu do kraja istraženi.
Pozvao je nadležne organe da zaštite građane koji su, kako se izrazio, samo druge vere i nacije.
"Odgovonost za atmosferu straha i haosa ovih dana snose oni koji upiru prstom na jedan narod, okrivljujući ga za sve loše što se na Kosovu dešava i to bez ikakvih argumenata", rekao je Jevtić i naglasio da je veoma važno da se smire tenzije.
Jevtić je podsetio da sinoćni incident nije prvi napad na Srbe koji se okupljaju u toj prodavnici i da je ranije bačen i molotovljev koktel.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.