Izgorela velika sala i krov Doma kulture u Padini, požar podmetnut?

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 29.Apr.2019, 12:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Izgorela velika sala i krov Doma kulture u Padini, požar podmetnut?

U požaru koji je noćas oko jedan sat izbio u Domu kulture u Padini izgorela je u potpunosti velika sala i krov iznad nje. U incidentu nije bilo povređenih, a postoje indicije da je požar podmetnut.

"Imamo snimke sa sigurnosnih kamera na kojima se vidi da su neke osobe noćas provalile u Dom kulture. Očekujemo da policija utvrdi sve činjenice u vezi s tim", izjavila je pomoćnica predsednika opštine Kovačica >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Marijana Meliš.

Dodala je da će Opština pomoći finansijski sanaciju štete, i da bi rekonstrukcija objekta trebalo da bude završena do kraja godine.

Materijalna šteta je velika, ali je zahvaljujući intervenciji vatrogasaca iz Padine, Kovačice i Pančeva vatra zauzdana i nije se proširila na čitav objekat.

"Grupa članiva Kulturnoumetničkog drustva iz Padine koji su primetili požar noćas su uspeli da spasu instrumente koji su se nalazili u zgradi Doma kulture", rekao je Jan Pap, organizator kulturnih programa Doma kulture.

Istraga o uzrocima požara je u toku.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

U požaru kod Pančeva noćas IZGOREO DOM KULTURE

Izvor: Blic, 29.Apr.2019

U noći između nedelje 28. i ponedeljka, 29. aprila, izbio je požar u Domu kulture "Mihal Babinka" u Padini, nadomak Pančevu. Ne zna se tačno kada je požar izbio, a vatrogascima je javljeno oko dva sata ujutro, kada je pala krovna konstrukcija i plamen bio vidljiv spolja.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.