Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 22.Maj.2008, 12:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Irak: ubijena (još) dva novinara

BAGDAD - Dvojica iračkih novinara poginula su u dva odvojena incidenta, u Bagdadu i kod Bakube, saznaje se danas od policijskih izvora.

Visa Ali Uda, reporter iračke privatne televizije Afak, ubijen je sinoć u severoistočnom delu Bagdada dok se vraćao kući, rekao je agenciji Frans pres njegov urednik. Novinar je stradao tokom sukoba američke vojske sa šiitskom paramilicijom.

Telo ubijenog novinara >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << je, zbog sukoba, ležalo na ulici tri sata, precizira se u saopštenju lokalnog udruženja novinara.

Privatna televizija Afak pripada šiitskoj stranci Dava premijera Nurija al Malikija.

Telo drugog novinara koji je radio za dnevnik "Al Šark" pronađeno je sinoć pored grada Bakuba, rekao je neimenovani policijski izvor. Hajdar Hašem al Huseini kidnapovan je pre dva dana, rekao je taj izvor i dodao da je Huseini ubijen iz vatrenog oružja.

Telo novinara kome su ruke i noge bile vezane, pronađeno je 25 kilometara od Bakube, pored zajedničke jame u kojoj se nalazilo osam tela u stanju raspadanja.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.