Incident u Trajalu

Izvor: RTS, 23.Mar.2011, 14:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Incident u "Trajalu"

U pogonu pirotehnike kruševačkog "Trajala", jutros nešto posle 9.30, došlo je do manje detonacije, prilikom koje su povređene dve radnice.

Prilikom detonacije koja se dogodila u pogonu pirotehnike kruševačkog "Trajala", jutros oko 9.30, povređene su dve radnice.

U Zdravstvenom centru Kruševac, gde je Zorica Miladinović dopremljena s teškom povredom šake, pružena je prva pomoć, a potom je >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << povreda donekle sanirana na odeljenju ortopedije.

Danijel Tomičević, iz Hitne pomoći rekao je da je radnica prilikom prijema bila u stanju šoka: "Zbrinuta je i nije životno ugrožena i prebačena je za Beograd na odeljenje mikrohirurgije. Tamo će pokušati da joj spasu šaku."

U jutrošnjoj eksploziji povređena je još jedna radnica. Njoj su stradale bubne opne i nalazi se na odeljenju ORL kruševačke bolnice.

Odmah po zbrinjavanju povređenih oglasilo se i rukovodstvo "Trajala".

"U ovoj situaciji ne možemo ništa više da kažemo dok nadležne službe ne odrade svoj deo posla i utvrde se uzroci", rekao je direktor fabrike pirotehnike i eksploziva Milan Simić. "Pogon pirotehnike je opasan, tako da su ovakve situacije moguće. Bezbednost na radu je bila sprovedena. Najbitnije za nas je da je radnica zbrinuta i da je van životne opasnosti."

Detalji u vezi sa uzrocima eksplozije biće poznati pošto komisija korporacije "Trajal" i inspekcija rada završe posao.
Pogledaj vesti o: Incident

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.