Incident u Skupštini Srbije: Tri poslanika kažnjena, Jerkov i Mirčić napustili sednicu

Izvor: BKTV News, 04.Maj.2017, 16:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Incident u Skupštini Srbije: Tri poslanika kažnjena, Jerkov i Mirčić napustili sednicu

Administrativni odbor Skupštine Srbije izrekao je novčane kazne trojici poslanika opozicije zbog opomena koje su usledile nakon žućne rasprave na sednicama.

Novačnom kaznom od po deset odsto od osnovne plate, odnosno od po 6.829 dinara, kažnjeni su poslanik Srpske radikalne stranke Miljan Damjanović, poslanik Demokratske stranke Radoslav Milojičić i poslanik Dveri Boško Obradović.

 Poslanici opozicije na sednici su se usprotivili izricanju kazni, navodeći >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << da postoje "dvostruki aršini" za izricanje opomena, te da se ne kažnjavaju poslanici vladajuće koalicije kada se neprimereno ponašaju. Sednicu odbora je napustili su poslanici DS-a i SRS-a Aleksandra Jerkov i Miroslav Mirčić zbog novčanog kažnjavanja njihovih stranačkih kolega.

Predsednik Administrativnog odbora Aleksandar Martinović iz Srpske napredne stranke rekao je da su sve izrečene opomene u skladu s Poslovnikom.
Pogledaj vesti o: Incident

Nastavak na BKTV News...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.