Incident u Banjaluci, ne broje se glasovi

Izvor: Mondo, 07.Okt.2018, 22:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Incident u Banjaluci, ne broje se glasovi

Na izbornom mestu u banjalučkoj Osnovnoj školi "Ivo Andrić" nije ni započeto brojanje glasova zbog incidenta i nesuglasica u biračkom odboru.

Članica biračkog odbora ispred Srpske demokratske stranke nije dozvolila brojanje glasova a i tokom procesa glasanja je napravila nekoliko manjih incidenata, rekao je za mondo.ba predsednik biračkog odbora na ovom glasačkom mestu.

''Ta žena je jutros >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << kada smo uspostavljali izborno mesto napala jednog birača, tvrdeći da ima dodatne listiće u torbi. Međutim ta žena/birač je bila bez torbe i čak je počela da se skida i plače, da nam pokaže da nema ništa.

Zatim je reagovala jedna članica biračkog odbora, a ona je i nju napala. Kasnije je napala i neke posmatrače.

Obavestio sam gradsku izbornu komisiju koja je donela rešenje da se ona zameni zamenikom iz iste političke partije (SDS). Međutim, ona nije htela da napusti biračko mesto, došla je i policija koja je rekla da nije nadležna. Biračko mesto sam zatvorio u 19 časova, redovno, ali zbog te gospođe nismo ni počeli brojanje i sada čekamo instrukcije. Ona je unutra i preti ljudima'', rekao je predsednik odbora u razgovoru ispred OŠ ''Ivo Andrić'' u Banjaluc.

Ispred glasačkog mesta kod škole za svaki slučaj nalaze se i pripadnici policije, a za sada se čeka odluka i intervencija Gradske izborne komisije.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.