Incident tokom blokade radova na Trgu republike

Izvor: RTS, 07.Maj.2019, 17:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Incident tokom blokade radova na Trgu republike

Na Trgu republike, gde su građani i predstavnici beogradske opštine Stari grad počeli dvadesetčetvoročasovnu blokadu radova, dogodio se incident kada je grupa mladića, za koje predsednik te opštine Marko Bastać tvrdi da su "bliski Srpskoj naprednoj stranci i da su navijači", ušla u gradilište.
Grupa mladića, koja kako tvrdi >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Fonet, nije želela da se predstavi novinarima, prišla je Bastaću i tada je došlo do guranja i rasprave sa predstavnicima opštine Stari grad i građanima.

Oni su rekli Bastaću da je predsednik opštine i da bi trebalo da prima građane i rešava njihove probleme, a ne da ruši grad.
Jedan od njih je naveo da Beograd napreduje i da je plato na Trgu republike, koji se "uređuje plato koji narod želi" i dodao: "Ja hoću ovakvu Srbiju".
Bastać mu je uzvratio "da ne dolazi sa naučenom pesmicom".
Koškanje je trajalo oko desetak minuta, nakon čega je grupa mladića napustila gradilište.
Bastać je, posle incidenta, rekao novinarima da su blokirali radove zato što gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić nije došao da razgovara sa njima.
"Naš prvi zahtev je bio da gradonačelnik dođe i priča sa strukom, građanima i predstavnicima opštine. Drugi zahtev je da se obustave svi štetni radovi koji se sprovode u Beogradu dok se građani ne izjasne na referendumu, a treći je da gradonačelnik smeni zamenika Gorana Vesića", naveo je Bastać.

Bastać tvrdi da su neki od onih koji su tu bili "navijači bliski SNS-u", navodi Tanjug.
Najavio je i da će na Starom gradu 16. juna biti održan referenduma o radovima.
"Ova blokada će trajati tačno 24 časa, jer nakon prethodne blokade od 12 časova gradonačelnik nije ispunio nijedan jedini zahtev", istakao je Bastać.
Bastać je dodao i da nisu tačne informacije "koje plasira Vesić" da će protiv njih biti podnete krivične prijave zbog obustavljanja radova.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.