Incident sa odbojkaškim trenerom i igračem stigao do policije, predsednik Saveza savetuje izmirenje

Izvor: JužneVesti.com, 24.Sep.2020, 18:27

Incident sa odbojkaškim trenerom i igračem stigao do policije, predsednik Saveza savetuje izmirenje

Nakon nekoliko dana od incidenta i spekulacija da je trener Dragan Svetozarević udario igrača, stigla je i zvanična potvrda da je odbijkaš OK Niš Miloš Antonić povređen na utakmici u Kragujevcu, pošto u policiji kažu da ih je Klinički centar Niš obavestio o povredama. Iako i dalje nema informacija da li će nadležni pokrenuti disciplinski postupak, predsednik Odbojkaškog saveza Srbije Zoran Gajić rekao je za Južne >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << vesti da je razgovarao sa odbojkašem koga je šutnuo trener i savetovao - pomirenje.

Iz policije nisu hteli da otkriju nikakve detalje procesa jer je, kako kažu, rad u toku.

Iz Kliničkog centra su prijavili policiji da je došao muškarac sa povredom koju je zadobio na odbojkaškoj utakmici u Kragujevcu. Policija je obavila razgovor sa povređenim i dalji rad je u toku - rekli su u niškoj policiji.

Sem policije, sa odbojkašem je razgovarao i predsednik Saveza, kako sam kaže. Iako su iz OK Niš već objavili da su sporazumno raskinuli ugovor sa odbojkašem, Gajić savetuje pomirenje.

Obavio sam razgovor sa igračem i savetovao da se izmire. Obećale su mi to i jedna i druga strana. Pa mi smo Balkanci, ljudi se pobiju u kafani, pa postanu najbolji drugari posle - priča Gajić.

O disciplinskom postupku nije želeo da govori jer kaže da ne smatra to nečim čime bi trebalo da se bavi predsednik Odbojkaškog saveza Srbije. Novinari Južnih vesti su pre kontaktiranja Gajića pokušali da dobiju informaciju o tome i preko pres službe i direktora takmičenja, ali na mejlove već tri dana niko ne odgovara.

Prema Pravilniku o disciplinskoj i materijalnoj odgovornosti Odbojkaškog saveza Srbije, nesportsko ponašanje, kao i "izazivanje tuče, nereda ili učešće u istom" tokom utakmice sankcionišu se suspenzijom.

Podsetimo, incident se dogodio u subotu na utakmici 2. kola Superlige u Kragujevcu. Sredinom utakmice trener Dragan Svetozarević izveo je iz igre Miloša Antonića, tehničar je seo, a onda mu trener prišao i šutnuo, što se sve vidi na snimku sa utakmice.
Pogledaj vesti o: Odbojka,   Kragujevac

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.