Incident na obeležavanju obračuna na Plitvičkim jezerima

Izvor: Press, 31.Mar.2013, 22:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Incident na obeležavanju obračuna na Plitvičkim jezerima

Na obeležavanju akcije izvedene pre 22 godine, takodje na Uskrs, u kojoj su hrvatske snage napale krajinsku policiju, pri čemu je na hrvatskoj strani poginuo Josip Jović, a na srpskoj Goran Alavanja, koga hrvatski mediji ne pominju, pojavili su se izaslanici - savetnik predsednika Ive Josipovića Siniša Tatalović, ministar unutrašnjih poslova Ranko Ostojić u ime premijera Zorana Milanovića i potpredsednik Sabora Milorad Batinić >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << u ime predsednika Sabora Josipa Leke.    
Oko 200 uvredejnih penzionisanih veterana, nekadašnjih policijskih specijalaca, povuklo se oko 50 metara u stranu, ignorišući njihove govore, navode mediji.    
Kada je najavljen Tatalović, prisutni su vikali:"Gde je predsednik? Možda na misi!", a čulo se i nekoliko zvižduka.     
Vratili su se kade je govorio biskup Jezerinac, a pored njega aplauz je dobio i penzionisani general Josip Lucić, bivši načelnik Glavnog štaba hrvatskih snaga koji je te 1991. godine vodio  akciju i koji je na skupu žestoko kritikovao današnju vlast u Hrvatskoj, prenose mediji.
Pogledaj vesti o: Incident

Nastavak na Press...






Povezane vesti

Plitvice: Bojkotovali izaslanika Ive Josipovića jer je Srbin

Izvor: Večernje novosti, 01.Apr.2013, 00:53

ZAGREBSPECIJANO ZA “NOVOSTI”Na obeležavanju 22. godišnjice događaja na Plitvicama, kada je ubijen hrvatski policajac Josip Jović, veterani su bojkotovali govor dr. Siniše Tatalovića, izaslanika hrvatskog predsednika Ive Josipovića. Mihajlo Hrastov, bovši vojni specijalac, koji je nepravomoćno...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.