ISPLIVALI NOVI DETALJI: Stigle najnovije informacije iz ŠVAJCARSKE policije!

Izvor: SrbijaDanas.com, 22.Avg.2019, 19:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ISPLIVALI NOVI DETALJI: Stigle najnovije informacije iz ŠVAJCARSKE policije!

Incidenti obeležili meč u bernu.

Senku na prvu utakmicu plej-ofa za Ligu šampiona, između Jang Bojsa i Crvene zvezde, bacili su neredi koji su se dogodili na ulicama Berna. Nekoliko stotina navijača crveno-belih putovalo je oko 18 sati iz centra grada prema stadionu. Barem jedna osoba je fizički napadnuta ispred mosta Loraine, što je prijavila kantonalna policija Berna. Policajac je uputio tri hica upozorenja, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << kako bi smiro situaciju.

Stanovnik Berna se medijima požalio na incidente kod Lorain kvarta:

- Bilo je odvratnih navijača. Prvo su pretukli zavisnika od droge, zatim marširali našim četvrtima i bacali pivo na LGBT zastavu. Ne razumem, kako policija ovo može tolerisati. Nisam video mnogo policajaca. Na samom početku i na samom kraju kolone, koja je bila dugačka oko 200 metara, video sam samo nekoliko policajaca - rekao je građanin Berna.

Portparol policije u Bernu Kristof Gnagi u intervjuu SRF-u otkriva da je policajac morao da ispali metak upozorenja, ne bi li zaštitio čoveka i druge ljude koje je napala grupa napadača. Čovek je bio napadnut od strane više napadača, da bi ga, posle upozorenja, počinioci pustili. Okolnosti pucanja policajca se ispituju kao i obično u Švajcarskoj. Kako prenose lokalni mediji, policajac je predao svoj pištolj istražnim organima.

- Među povređenima su takođe, osim osobe koja je prebijena, bili i muškarac i žena koji su bili umešani u nasilje posle meča. Trebalo ih je odvesti u bolnicu - istakao je Gnagi.

Takođe u kvartu Breitenrejn je ukradeno pivo iz kioska. Prodavačica je morala bespomoćno da gleda kako fudbalski navijači samo uzimaju konzerve piva sa svojih polica.

- Ja se ovim poslom bavim više od deset godina, ali to je bio vrh, odnosno dno doline. Dolazi samo mafija, krade pivo, viče na mene i smeje mi se - dodala je prodavačica.

BONUS GALERIJA

Pogledajte još slika iz Berna.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.