INCIDENT U TULI Ukrajinski dron PAO na zgradu, ima povređenih!

Izvor: SrbijaDanas.com, 26.Nov.2023, 09:17

INCIDENT U TULI Ukrajinski dron PAO na zgradu, ima povređenih!

Nije bilo žrtava niti veće materijalne štete.

Jedna osoba je lakše povređena nakon što se oboreni ukrajinski dron srušio na stambenu zgradu u ruskom gradu Tuli, navodi se u saopštenju lokalnih vlasti.

- Napad u kojem su učestvovale dve bespilotne letelice,  sprečen je iznad regiona Tula u ranim jutarnjim satima 26. novembra. Protivvazdušna odbrana ruskog ministarstva odbrane oborila je obe bespilotne letelice. Jedna od njih je u nekontrolisanom padu >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << oštetila stambenu zgradu - navodi se u saopštenju regionalnog guvernera Alekseja Đumina, prenose mediji.

Kako se navodi u saopštenju, jednom od stanara zgrade zbrinuta je posekotina, a prozori na tri stana su potpuno razbijeni.

Ministarstvo odbrane Rusije saopštilo je ranije da je protivvazdušna odbrana uništila 11 bespilotnih letelica iznad Moskovske, Tulske, Kaluške i Brjanske oblasti, a nešto kasnije je u drugom saopštenju navelo da je još devet dronova oboreno iznad ova četiri regiona.

Gradonačelnik Moskve Sergej Sobjanin saopštio je da su neki od oborenih dronova leteli ka glavnom gradu Rusije.

Prema preliminarnim informacijama, nije bilo žrtava niti veće materijalne štete, naveo je Sobjanin, prenose mediji.
Pogledaj vesti o: Incident,   Rat u Ukrajini

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

UKRAJINSKA KRIZA:Zelenski: Intenzivne borbe u istočnim regionima Donjecka i Harkova; Rusija oborila dve ukrajinske rakete iznad Azovskog mora

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 27.Nov.2023, 08:02

Rat u Ukrajini – 641. dan. Ruske protivvazduhoplovne odbrambene snage presrele su 53 ukrajinske bespilotne letelice, kao i dve ukrajinske rakete iznad Azovskog mora, saopštilo je rusko Ministarstvo odbrane. Jedna osoba je lakše povređena nakon što se ukrajinski dron srušio na stambenu zgradu u...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.