INCIDENT U MLADENOVAČKOJ ŠKOLI: Ultimat fajt borac ošamario profesorku!

Izvor: Večernje novosti, 08.Dec.2016, 19:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

INCIDENT U MLADENOVAČKOJ ŠKOLI: Ultimat fajt borac ošamario profesorku!

Đak mladenovačke Tehničke škole napao nastavnicu nasred časa. V. P. se ispisao iz škole, pa neće biti disciplinskog postupka UČENIK drugog razreda Tehničke škole u Mladenovcu V. P. (16) nasred časa udario je šamar profesorki Osnova elektrotehnike V. R. i izašao iz učionice! Posle napada, uznemirena profesorka obavestila je psihologa, a on policiju. Protiv učenika je pokrenut prekršajni postupak, a nastavnica je zbog stresa završila u Hitnoj pomoći. >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << Incident se dogodio u sredu u drugoj smeni, a danas je dečakov otac došao i ispisao ga iz škole. - Nikome nije jasno zbog čega je učenik nasrnuo na koleginicu. Protiv njega jeste prethodno pokrenut disciplinski postupak, ali zbog neopravdanih izostanaka, ne zbog incidenata - kaže, za "Novosti", direktorka Tehničke škole Snežana Blagojević. - On je imao 19 neopravdanih, pa samim tim i dvojku iz vladanja i disciplinski postupak pred isključenje. Ali napadnuta profesorka nije imala nikakve veze s tim, niti mu je bila razredni starešina. Učenici iz generacije, međutim, ipak naslućuju razloge. Dan pred incident, kažu, nastavnica je srela njegovu majku i ispričala joj da se V. P. nedolično ponaša. - Verovatno ga je majka kritikovala i prenela od koga je čula za njegovo ponašanje - kažu učenici. - Zato je došao na čas, pitao je nastavnicu da li ima neki problem s njim, udario je i otišao. Vršnjaci tvrde da je V. P. i ranije bio sklon sukobima. Prebacivao se iz odeljenja u odeljenje. Mimo škole trenira ultimat fajt - jednu od najbrutalnijih borilačkih veština. Juče se V. P. nije pojavio u školi, a ispisao ga je otac. O incidentu su obaveštene i školska uprava i republička prosvetna inspekcija, ali kako nema više spornog učenika, nema ni disciplinskog postupka. - Nemamo više osnov da se bavimo ovim slučajem - kaže direktorka. - On može da ode u neku drugu školu, ali sa sobom nosi 19 neopravdanih. Prema rečima Dragana Mijailovića, profesora ove škole, prosvetni radnici premalo su zaštićeni od ovakvih situacija. I kada se pokrene postupak protiv nekog učenika, kaže on, inspekcija će uvek naći način da presudi u korist deteta. - Učenička reč je uvek jača od naše. Dovoljno je i da je napravljen neki sitni, pravnički propust u vođenju postupka, pa da učenik prođe nekažnjeno - otkriva Mijailović. MOŽE DA SE UPIŠE POŠTO se učenik ispisao iz škole, prosvetna inspekcija nema osnov da reaguje, potvrdio je "Novostima" Boljogub Lazarević, pomoćnik ministra prosvete za inspekcijske poslove. - Učenik ima pravo da se upiše u drugu školu - potvrdio je Lazarević.

Nastavak na Večernje novosti...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ošamario profesorku na času

Izvor: Nezavisne Novine, 08.Dec.2016

MLADENOVAC - Učenik drugog razreda Tehničke škole u Mladenovcu V. P. (16) nasred časa udario je šamar profesorki Osnova elektrotehnike V. R. i izašao iz učionice...Poslije napada, uznemirena profesorka obavjestila je psihologa, a on policiju...Protiv učenika je pokrenut prekršajni postupak,...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.