INCIDENT U MLADENOVAČKOJ ŠKOLI: Ultimat fajt borac ošamario profesorku!

S. B. M. - I. M.

08. 12. 2016. u 18:13

Đak mladenovačke Tehničke škole napao nastavnicu nasred časa. V. P. se ispisao iz škole, pa neće biti disciplinskog postupka

ИНЦИДЕНТ У МЛАДЕНОВАЧКОЈ ШКОЛИ: Ултимат фајт борац ошамарио професорку!

Foto "Fejsbuk"

UČENIK drugog razreda Tehničke škole u Mladenovcu V. P. (16) nasred časa udario je šamar profesorki Osnova elektrotehnike V. R. i izašao iz učionice! Posle napada, uznemirena profesorka obavestila je psihologa, a on policiju. Protiv učenika je pokrenut prekršajni postupak, a nastavnica je zbog stresa završila u Hitnoj pomoći.

Incident se dogodio u sredu u drugoj smeni, a danas je dečakov otac došao i ispisao ga iz škole.

- Nikome nije jasno zbog čega je učenik nasrnuo na koleginicu. Protiv njega jeste prethodno pokrenut disciplinski postupak, ali zbog neopravdanih izostanaka, ne zbog incidenata - kaže, za "Novosti", direktorka Tehničke škole Snežana Blagojević. - On je imao 19 neopravdanih, pa samim tim i dvojku iz vladanja i disciplinski postupak pred isključenje. Ali napadnuta profesorka nije imala nikakve veze s tim, niti mu je bila razredni starešina.

Učenici iz generacije, međutim, ipak naslućuju razloge. Dan pred incident, kažu, nastavnica je srela njegovu majku i ispričala joj da se V. P. nedolično ponaša.

- Verovatno ga je majka kritikovala i prenela od koga je čula za njegovo ponašanje - kažu učenici. - Zato je došao na čas, pitao je nastavnicu da li ima neki problem s njim, udario je i otišao.

Vršnjaci tvrde da je V. P. i ranije bio sklon sukobima. Prebacivao se iz odeljenja u odeljenje. Mimo škole trenira ultimat fajt - jednu od najbrutalnijih borilačkih veština.

Juče se V. P. nije pojavio u školi, a ispisao ga je otac. O incidentu su obaveštene i školska uprava i republička prosvetna inspekcija, ali kako nema više spornog učenika, nema ni disciplinskog postupka.

- Nemamo više osnov da se bavimo ovim slučajem - kaže direktorka. - On može da ode u neku drugu školu, ali sa sobom nosi 19 neopravdanih.

Prema rečima Dragana Mijailovića, profesora ove škole, prosvetni radnici premalo su zaštićeni od ovakvih situacija. I kada se pokrene postupak protiv nekog učenika, kaže on, inspekcija će uvek naći način da presudi u korist deteta.

- Učenička reč je uvek jača od naše. Dovoljno je i da je napravljen neki sitni, pravnički propust u vođenju postupka, pa da učenik prođe nekažnjeno - otkriva Mijailović.


MOŽE DA SE UPIŠE

POŠTO se učenik ispisao iz škole, prosvetna inspekcija nema osnov da reaguje, potvrdio je "Novostima" Boljogub Lazarević, pomoćnik ministra prosvete za inspekcijske poslove.

- Učenik ima pravo da se upiše u drugu školu - potvrdio je Lazarević.


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (32)

matahari

08.12.2016. 18:32

Nastavnici su apsolutno obespravljeni,njih ponižavaju,omalovažavaju učenici,roditelji, direktori,kolege.Čute ,savijene glave čekaju novo poniženje.U zemlji Srbiji ovo više nije vest, kada deca na najsvirepiji način ubijaju roditelje,braću sestre .Sta je u masi nasilja ošamariti nastavnika,to je verovatno poželjno u njihovim porodicama .Več sutra to mamino i tatino čedo će pretući roditelje ili bilo koga drugog ako ga nedaj Bože čudno pogleda.Ima li kraja nasilju?

Borac

08.12.2016. 18:43

Zeleo bih ovim putem da objavite javno ovaj komentar...doticni maangup koji je udario zenu nek se javi kik boks zvezda i nek trazi mene tj Dejana oa da vidimo kakav je u ringu!!!Pozdrav i svako dobro

vito

08.12.2016. 18:47

Znači udario je profesorku ni krivu ni dužnu i po zakonu i prosvetnoj inspekciji ima sva prava. U kakvoj zemlji živimo i kakvu poruku šaljemo deci?

Petar

08.12.2016. 18:48

А министар просвете - ћути!!!!! Хитан одговор и промена Закона о школи!!!! Или је ћутање - одобравање. Видећемо до сутра!

ZOKI

08.12.2016. 18:53

Za roditelje dobru novčanu kaznu pošto sina nisu vaspitali. Za ovog siledžiju popravni dom i zabranu da ide na trening i takmičenja Ultimaüt Faita. Kad on sa 16 udara žene šta će da radi sa 20 i 30 godina. Njegov Ultimat fait trener i klub mara da su ponosni što imaju takvog u timu.

Zlatan Vukić

08.12.2016. 18:56

- Немамо више основ да се бавимо овим случајем - каже директорка. - Он може да оде у неку другу школу, али са собом носи 19 неоправданих.Koja je ovo banana država!?! Mogao je i na mrtvo da je prebije, možda i siluje i u drugu skolu da se premesti SAMO sa 19 neopravdanih!!! Nemam reči!

profa

08.12.2016. 19:09

pravac u popravni dom ili neku ustanovu da ga opamete fizicki jaci od njega, posto roditelje nema

Vladimir Radomirovic

08.12.2016. 19:24

Kakav bre "Ultimajt fajt borac", slinavko nevaspitani..Nazovite ih pravim imenima

Borac za pravdu

08.12.2016. 20:06

Ultimajt fajt borac, metar i preprzen cevap, udario zenu (profesorku) sto ga je tuzila kod majke, koja ga je kritikovala. Kakav borac i jadi. Naslov No coment.

narod

09.12.2016. 08:07

@Wooc - za vreme tita bila je policija i udba,svakog ko ser nije slagao sa njima a ovi su njin proizvod,jer su oni bili i ostali na vlasti,ali se slažem da je bilo manje kriminala,ali su deca komunista koji su od 2000.došli na vlast to dobro ubrzali

Ko je živeo normalnim životom

10.12.2016. 18:32

@Wooc - taj je za vreme Tita živeo kao čovek. E, sad, što nekima to nije odgovaralo, bože moj. Svaka prava država se štiti...

Bube grobar

08.12.2016. 20:20

sa 16 godina ultimajt fajt borac? Kako bi kaznio roditelje(staratelje) i trenera i klub u kojem trenira.... taj sport nije za normalne i nije za maloletna lica

Svasta

08.12.2016. 20:46

I šta sad ? Vadiće se na cuclu i izbeći zatvor jer je balavac ? Zbog takvih treba vratiti kazneno-popravne domove pa takav škart nabiti u te buvare

bigserb

08.12.2016. 21:28

Kako je mogao da dobije ispisnicu iz skole posle ovakvog nedela??? On je trebao da bude izbacen iz skole bez prava daljeg skolovanja, a policija je trebala da reaguje i da  privede i podnese krivicnu prijavu!!! Ovo ce samo barabu ohrabriti da i dalje bude bahat i da probleme resava samarima i pesnicama!!! Ne bi me zacudilo da za koju godinu cujemo njegovo ime u nekoj crnoj hronici!!!

zola

09.12.2016. 07:13

@bigserb - Nažalost, tako je. A šta mi radimo kao: društvo, kao roditelji, kao vaspitači?! Problem postoji i treba ga sistematski rešavati, a kada dođe do ovakvih situacija, na žalost, po prilično je kasno. Moj predlog: uvesti veronauku kao obavezan predmet u osnovnim i srednjim školama i pooštriti zakone koji će se odnositi i na maloletnike ali i na njihove roditelje!

Tuzno

09.12.2016. 04:36

Sva pravila su nestala. Kultura 0. Imao sam i ja 16 godina, trenirao borilacki sport, zlatno pravilo koje svi pravi treneri ponavljaju jeste da nikad ne treba izazivati druge, hvaliti se, vec odbraniti se od onih koji nas fizicki napadnu. Nije poenta treniranja borilackih vestina da se postane fizicki jak vec psihicki, prepoznati opasnost a ne postati nasilnik i zapocinjati konflikt. Ovo je cist primer nasilnickog ponasanja bez straha od posledica. Granice moraju da postoje!

raca

09.12.2016. 07:27

sto nije udario moju zenu , e al bi se taj leba na slamcicu najeo i vode napio a kako bi hodao videli bi.

Анти Антифа

09.12.2016. 07:51

Требао је отац да му посвети више времена пре једно десет година.Сад ако му мисле добро нека га пријаве у војску мада је и та војска катасрофа.Ми у Србији имамо комплетно урушавање свих институција државе,друштва и породице.И за то су кривци они који су извели пети октобар и расподали државнр ресурсе у задњих шеснајест година.То се и даље наставља а ми смо летаргични.Добро је па је није силовао и искасапио

Закључак

09.12.2016. 08:32

Уозбиљиће се када упише ЕТФ. Тамо оваквих случајева нема.

oldlala

09.12.2016. 09:23

Treba sto pre menjati zakon o skolstvu ali i kaznjavanju maloletnika.U skoli su djaci potpuno zasticeni i nepostoji kazna koje bi se ovakvi djaci plasili,zar neko misli da je njemu bitno sto ima dva iz vladanja?Nazalost deca su svesna da im niko u skoli nemoze nista i to koriste sve vise,polako postaje to problem i u onovnim skolama.

Centar za hemodijalizu

09.12.2016. 10:02

U vreme moje mladosti oni Titovi milicioneri i inspektori bi ovakvog "Deliju" pozvali na "Informativni razgovor". Posle tog razgovora "Delija" bi isao jedno deset dana na dijalizu a zatim bio miran kao devojcica!Crna Srbijo, da crna ne mozes biti sta si dozivela!

čiča

09.12.2016. 10:17

I sad će ga odmah upisati u drugu školu umesto da ga odmah pošalju u popravni dom na prevaspitavanje

p

09.12.2016. 13:30

a da je izvrsio ubistvo pa se ispisao opet nista ? kakav zakon ... za koga su pisani ovi zakoni ?