Izvor: Blic, 20.Sep.2017, 22:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

INCIDENT NA NAJVEĆOJ VOJNOJ VEŽBI Ruski helikopter manevrisao pa ZAPUCAO NA LJUDE (VIDEO)

Objavljen je dramatičan video koji pokazuje kako je ruski helikopter slučajno tokom vojne vežbe ispalio raketu na posmatrače.

Najmanje dve osobe su povređene, ali na sreću nije bilo žrtava. Incident se desio 16. septembra za vreme velike vojne vežbe "Zapad 2017" u kojoj učestvuju ruska i beloruska vojska.

Za vreme vežbe su dva helikoptera jurila metu, kada je jedan od njih slučajno ispalio raketu >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << vazduh-zemlja.

Na snimku se vidi kako helikopter ispaljuje raketu ka čoveku koji hoda blizu tri automobila.

- Helikopteri su se nalazili na oko 500 metara od mete. Aktivirali su oružje, ali je došlo do neke greške, pa su rakete poletele ranije - rekao je izvor za 66.ru, lokalni sajt iz Jekaterinburga.

Dve osobe, najverovatnije novinari hospitalizovani su zbog ozbiljnih povreda.

Incident se desio na polju Lužki, blizu Sankt Peterburga.

Izvori iz Ministarstva odbrane su potvrdiloi da je helikoper slučajno ispalio raketu na parking i da je pritom oštećen jedan vojni kamion.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.