INCIDENT NA BEČKOM AERODROMU: 6 pijanih Slovaka napravilo haos u avionu za Moskvu!

Izvor: Kurir, 14.Feb.2015, 16:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

INCIDENT NA BEČKOM AERODROMU: 6 pijanih Slovaka napravilo haos u avionu za Moskvu!

Pilot, međutim, iz bezbednosnih razloga nije hteo sa poleti. Naredio im je da napuste avion na šta su Slovaci izgubili živce i potpuno poludeli

BEČ - Šestorica pijanih Slovaka koja su avionom Ostrijan Erlajnsa (Austrian Airlines) juče u 10 sati krenuli na hokejašku utakmicu u Moskvi izazvali su težak incident zbog kojeg je intervenisala austrijska aerodromska policija. >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir <<

Oni su pre ukrcavanja u avion popili previše votke, a čim su se smestili počeli su da puše u avionu koji je oko 10 časova trebalo da poleti sa bečkog aerodroma Švehat (Schwechat) prema ruskoj prestonici.

Pilot, međutim, iz bezbednosnih razloga nije hteo sa poleti sa njima. Naredio im je da napuste avion na šta su Slovaci izgubili živce i potpuno. Počeli su da skaču po avionu, viču da su ruski teroristi i zapretili: "Ako ne poletimo, raznećemo avion!".

Kapetan je poslao alarm aerodromskoj policiji. Osmorica teško naoružanih policajaca je pijane Slovake bez većih problema izvela iz aviona na saslušanje.

Let AUA 601 Beč-Moskva je, bez alkoholom ometenih zamišljenih terorista, odleteo sa jednim satom zakašnjenja. Slovaci su dobili prekršajnu prijavu zbog ometanja avio-saobraćaja, a čeka ih i krivična prijava zbog opasne pretnje.

Pušteni su posle saslušanja, ali hokejašku utakmicu u Moskvi su propustili. Imali su karte koje nisu mogle da se zamene za neki drugi let, pa su u Beču ostali da se trezne.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.