I ZAPAD JE JUČE STREPEO! Plašili se nuklearnog incidenta zbog pobune Vagnera: Nećete verovati ko je kontaktirao Moskvu

Izvor: SrbijaDanas.com, 25.Jun.2023, 12:26

I ZAPAD JE JUČE STREPEO! Plašili se nuklearnog incidenta zbog pobune Vagnera: Nećete verovati ko je kontaktirao Moskvu

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov objavio je sinoć da će Prigožin otići u Belorusiju i da su odbačene optužbe protiv njega.

Prema pisanju lista "La Republika", NATO se pribojavao nuklearnog incidenta, zbog čega su Alijansa i rusko Ministarstvo odbrane bili u "neformalnom kontaktu" u vezi sa situacijom sa "Vagnerom".

List ističe da je ruski ministar odbrane Sergej Šojgu "smatran najpouzdanijim sagovornikom".

Prema navodima lista >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << , pažnja NATO bila je usmerena na više od 1.400 nuklearnih bojevih glava koje su odmah spremne za upotrebu.

- Zapad je želeo jasan stav da njihove snage nisu imale nikakve povezanosti sa postupcima pobunjenih pripadnika "Vagnera" - piše "La Republika".

Pripadnici "Vagnera" su tokom noći sa petka na subotu zauzeli štab Južne vojne oblasti Oružanih snaga Ruske Federacije.

Neposredno pre toga šef "Vagnera" Jevgenij Prigožin je objavio audio-snimke na društvenim mrežama, tvrdeći da su ruske snage granatirale položaje njegovih jedinica, što je Ministarstvo odbrane Ruske Federacije negiralo.
Pogledaj vesti o: Incident,   Moskva

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.