Holandija će podneti tužbu protiv Rusije zbog navodnog obaranja malezijskog aviona iznad Donbasa

Izvor: Vostok.rs, 11.Jul.2020, 09:39

Holandija će podneti tužbu protiv Rusije zbog navodnog obaranja malezijskog aviona iznad Donbasa

Vlada Holandije saopštila je da će podneti tužbu protiv Rusije Evropskom sudu za ljudska prava zbog navodnog obaranja malezijskog putničkog aviona na liniji MH17 iznad donbasa pre šest godina, preneo je Rojeters. Holandija, iz koje je otprilike dve trećine žrtava, smatra Rusiju odgovornom za pad aviona od 17. jula 2014.  U pismu parlamentu kaže se da Holandija podnosi tužbu Evropskom sudu kako bi postigla „istinu, pravdu i odgovornost“ za svih 298 žrtava, dodaje agencija.
Rusija je više puta negirala umešanost u incident te predstavila sve informacie o obaranju aviona.
Pogledaj vesti o: Incident

Nastavak na Vostok.rs...






Povezane vesti

Moskva: Holandija od samog početka krenula putem jednostranog prebacivanja krivice na Rusiju za obaranje aviona MH17

Izvor: Vostok.rs, 11.Jul.2020

Rusija doživljava obraćanje Holandije Evropskom sudu za ljudska prava kao još jedan udarac odnosima dveju zemalja, izjavila je portparolka Ministarstva inostranih poslova Rusije Marija Zaharova.. Holandija je u petak podneo tužbu Evropskom sudu za ljudska prava protiv Rusije zbog „njene uloge“...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.