Henkel tvrdi da nije kriv za pomor ribe u Rasini

Izvor: Glas javnosti, 17.Jul.2012, 11:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Henkel tvrdi da nije kriv za pomor ribe u Rasini

BEOGRAD - Kompanija Henkel Srbija iz Kruševca saopštila je danas da uginuće ribe u reci Rasina nije izazvano proizvodnim procesima u toj fabrici.

"Svim analizama i dodatnim proverama koje je kompanija Henkel Srbija preduzela, isključuje se svaka mogućnost da je incident mogao da bude izazvan ili da je u bilo kakvoj vezi sa proizvodnim procesima u našoj fabrici", navodi se u saopštenju kompanije Henkel.

Republička inspekcija za zaštitu životne sredine podnela >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << je 13. jula prijavu za privredni prestup protiv operatera Henkel Srbija iz Kruševca zbog pomora ribe u Rasini koji se dogodio 5. jula.

Kompanija Henkel je u saopštenju navela da do sada nije primila nikakav zvaničan dokument od nadležnih institucija.

U saopštenju se navodi i da je kompanija čvrsto posvećena održivosti i da su njihovi programi, koji se primenjuju u svim objektima, zasnovani na globalnim standardima bezbednosti, zdravlja i očuvanja životne sredine.

"Sastavni deo primene tih standarda u kompaniji Henkel Srbija predstavlja sprovođenje svakodnevnih analiza otpadnih voda, dok se detaljne analize sprovode kvartalno", navodi se u saopštenju.

Uginuće ribe primećeno je 5. jula u Rasini na dve lokacije - 100 metara ispod crpne stanice "Župa" i na zaobilaznom putu Jasika-Makrašane, ispod mosta.
Pogledaj vesti o: Kruševac

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.