Havarija u Žutom moru - izlilo se 400 tona nafte FOTO

Izvor: B92, 29.Apr.2021, 10:41

Havarija u Žutom moru - izlilo se 400 tona nafte FOTO

Oko 400 tona nafte izlilo se u Žuto more nakon sudara tankera s drugim brodom u blizini najveće kineske luke za prijem sirove nafte ranije ove nedelje.

"Količina nafte izlivene s broda u more iznosi oko 400 tona, a radovi na hitnom uklanjanju odvijaju se uredno. Incident nije uticao na brodove koji ulaze u luku Kuingdao i izlaze iz nje", objavila je Uprava za pomorsku sigurnost pokrajine "Šandong" na društvenim mrežama.

Dodaje se da je raspoređeno 12 brodova >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << za dekontaminaciju kako bi se očistila naftna mrlja oko 75 kilometara od luke Kuingdao na severoistoku Kine.

Panamski brod za rasuti teret "Sea Justice" udario je u utorak oko 9 ujutro u liberijski tanker "A Symphony" u blizini Kuingdaoa, zbog čega je tanker izgubio određenu količinu nafte. Među članovima posade nema povređenih.

Neimenovani zvaničnik Uprave za pomorsku sigurnost rekao je za kineski državni list "The Global Times" da je teret označen kao bitumenska otopina, ali njegov specifični sadržaj zahteva dalja ispitivanja.

Brodarska kompanija Goodwood Ship Management rekla je da blisko sarađuje s Upravom za pomorsku sigurnost u operacijama čišćenja i u istrazi incidenta. Pre toga kompanija je kazala da slaba vidljivost otežava čišćenje izlivene nafte.

"Silina udarca u prednju, levu stranu broda oštetila je rezervoare s gorivom i balastnim vodama te se određena količina nafte izlila u okean", saopštili su iz kompanije.

Obližnjim brodovima je Uprava za pomorsku sigurnost naložila da budu udaljeni najmanje 18.5 kilometara od mesta nezgode.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Incident

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Izlilo se 400 tona nafte iz kineske luke u Žuto more

Izvor: N1 televizija, 29.Apr.2021

Oko 400 tona nafte se izlilo u Žuto more nakon što se tanker sudario s drugim brodom u blizini najveće kineske luke za prihvat sirove nafte ranije ove nedelje, saopštile su danas tamošnje pomorske vlasti.

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.