HR: Ustaški grafiti na crkvi SPC

Izvor: B92, 03.Nov.2014, 15:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

HR: Ustaški grafiti na crkvi SPC

Na pravoslavnom hramu u Karlovcu nepoznati počinioci su ispisali proustaške grafite.

Pravoslavni hram Svetog Nikolaja Mirlikijskog u Karlovcu pretrpeo je novi napad za sada nepoznatog počinioca, ili više njih, koji su ispisali proustaške grafite na zidovima verskog objekta u strogom centru grada.

Do sada je saborni hram nebrojeno puta bio kamenovan i napadan od ''nepoznatih počinilaca", a noćas su vandali krajnje gnusnim natpisima pozivali na novo stradanje napaćenog >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << naroda tog kraja, navedeno je na elektronskoj adresi Eparhije gornjokarlovačke.

O ovom incidentu obaveštena je policija.

"Nažalost, ovaj hram je permanentno meta necivilizovanih vandala koji već nekoliko godina unazad svojim potezima žele da sruše sve mostove koji vode ka suživotu", navode predstavnici Eparhije i nadaju se da će počinioci biti uhvaćeni i prema njima primenjene adekvatne zakonske mere, kao i da ovaj slučaj neće ostati samo jedan od mnogih nerešenih u poslednjih nekoliko godina.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Proustaški grafiti na pravoslavnom hramu

Izvor: RTS, 03.Nov.2014

Nepoznati počinioci ispisali proustaške grafite na zidovima pravoslavnog hrama Svetog Nikolaja Mirlikijskog u Karlovcu. Policija je obaveštena o ovom slučaju...Pravoslavni hram Svetog Nikolaja Mirlikijskog u Karlovcu, koji se nalazi u strogom centru grada, pretrpeo je novi napad za sada nepoznatog...

Nastavak na RTS...

Proustaški grafit na hramu SPC u Karlovcu

Izvor: Radio 021, 03.Nov.2014

Pravoslavni hram Svetog Nikolaja Mirlikijskog u Karlovcu pretrpeo je novi napad za sada nepoznatog počinioca, ili više njih, koji su ispisali proustaške grafite na zidovima verskog objekta u strogom centru grada...Do sada je saborni hram nebrojeno puta bio kamenovan i napadan od "nepoznatih počinilaca",...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.