Proustaški grafiti na pravoslavnom hramu

Izvor: Mondo, 03.Nov.2014, 15:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Proustaški grafiti na pravoslavnom hramu

Pravoslavni hram Svetog Nikolaja Mirlikijskog u Karlovcu pretrpeo je novi napad za sada nepoznatog počinioca, ili više njih, koji su ispisali proustaške grafite na zidovima verskog objekta u strogom centru grada.

Foto: Guliver/Getty Images/Thinkstock

Do sada je saborni hram nebrojeno puta bio kamenovan i napadan od ''nepoznatih počinilaca", a noćas su vandali krajnje gnusnim natpisima pozivali na novo stradanje napaćenog naroda tog kraja, navedeno je na elektronskoj >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << adresi Eparhije gornjokarlovačke.

O ovom zlodelu obaveštena je policija.

"Nažalost, ovaj hram je permanentno meta necivilizovanih vandala koji već nekoliko godina unazad svojim potezima žele da sruše sve mostove koji vode ka suživotu", navode predstavnici Eparhije i nadaju se da će počinioci biti uhvaćeni i prema njima primenjene adekvatne zakonske mere, kao i da ovaj slučaj neće ostati samo jedan od mnogih nerešenih u poslednjih nekoliko godina.

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Proustaški grafiti na pravoslavnom hramu u Karlovcu

Izvor: Blic, 03.Nov.2014

Pravoslavni hram Svetog Nikolaja Miriklijskog u Karlovcu pretrpeo je novi napad za sada nepoznatog počinioca, ili više njih, koji su ispisali proustaške grafite na zidovima verskog objekta u strogom centru grada...Do sada je saborni hram nebrojeno puta bio kamenovan i napadan od ''nepoznatih počinilaca",...

Nastavak na Blic...

Ustaški grafiti i pretnje Srbima ispisani na pravoslavnom hramu u Hrvatskoj (FOTO)

Izvor: Telegraf.rs, 03.Nov.2014

Na pravoslavnom hramu Svetog Nikolaja Miriklijskog u Karlovcu, koji je nebrojeno puta bio kamenovan i napadan, noćas su vandali krajnje gnusnim natpisima "kolji Srbe" pozvali na nove atake..Pravoslavni hram Svetog Nikolaja Miriklijskog u Karlovcu pretrpeo je novi napad za sada nepoznatog počinioca,...

Nastavak na Telegraf.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.