Grupa Albanaca napala dvojicu Srba u Mitrovici

Izvor: RTS, 18.Mar.2017, 19:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Grupa Albanaca napala dvojicu Srba u Mitrovici

Na dvojicu Srba u severnom delu Kosovske Mitrovice nasrnula je grupa od četiri do pet Albanaca, posle čega su sa povredama glave prevezeni u Klinički centar. Policija privela jednog od osumnjičenih, dok se za ostalima i dalje traga.
Incident se dogodio u 17.45 u Kolašinskoj ulici u blizini pijace, na oko 50 metara od glavnog Ibarskog mosta.
>> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << />
Povrede koje su zadobila dvojica Srba nisu opasne po život.
Direktor KBC u Kosovskoj Mitrovici doktor Milan Ivanović rekao je Tanjugu da su na hiururškom prijemnom odeljenju, zbog povreda glave, zbrinuti P. D. (33) i B. Đ. (41).
Ivanović je rekao da je P. D. primljen zbog više udaraca u predelu glave, a drugi povređeni zbog povreda glave i gubitka svesti.
Regionalni šef operative kosovske policije Željko Bojić kaže za Tanjug da je policija privela jednu osumnjičenu osobu.
Priveden je kosovski Albanac B. A. (25), a za ostalim osobama koje su učestovale u incidentu se traga.
Prema njegovim rečima, dvojicu Srba napala je grupa od oko četiri ili pet osoba albanske nacionalnosti.
Kancelarija za KiM: Odgovorne za napad sankcionisati
Kancelarija za KiM zatražila je da odgovorni za incident budu sankcionisani, a okolnosti rasvetljene kako bi se uputila poruka svima onima koji Kosovo i Metohiju žele da vrate na stazu međunacionalnih sukoba.
Kancelarija upozorava da u veoma zapaljivoj atmosferi na Kosovu i Metohiji, koja je stvorena nizom jednostranih akata i provokacija Prištine, svaki međunacionalni incident može da izazove talas nasilja i posledice nesagledivih razmera.
"Očekujemo da svi oni koji to čine prestanu da podstiču ekstremizam i podgrevaju međunacionalnu napetost, jer destabilizacija nije u interesu ni albanskog, ni srpskog naroda", ističe se u saopštenju Kancelarije za KiM.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Incident na Kosovu: Albanci napali Srbe

Izvor: Mondo, 18.Mar.2017

Dvojica Srba povređena su večeras u severnom delu Kosovske Mitrovice, kada je na njih nasrnula grupa Albanaca. Privedena je jedna osoba osumnjičena za napad, za ostalima se traga...Foto: MONDO - Petar Stojanović..Incident dogodio u 17.25 u Kolašinskoj ulici u severnom delu Kosovske Mitrovice, kada...

Nastavak na Mondo...

Albanci napali dvojicu Srba u K. Mitrovici, jedan napadač uhapšen

Izvor: Večernje novosti, 18.Mar.2017

Dvojica Srba povređena su u severnom delu Kosovske Mitrovice, kada je na njih nasrnula grupa Albanaca Regionalni šef operative kosovske policije Željko Bojić izjavio je večeras da je policija privela jednu osobu osumnjičenu za napad na dvojicu Srba u Kosovskoj Mitrovici. On...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.