Grom pogodio aerodrom “Nikola Tesla”, oštećena pista, avioni kružili 40 minuta (FOTO)

Izvor: Luftika.rs, 27.Sep.2022, 18:29

Grom pogodio aerodrom “Nikola Tesla”, oštećena pista, avioni kružili 40 minuta (FOTO)

Udar groma koji je danas pogodio direktno na pistu beogradskog aerodroma bio je toliko snažan da je oštetio poletno-sletnu stazu i to u takvoj meri da je bio obustavljen avio-saobraćaj.
Poletanja i sletanja aviona privremeno je obustavljeno, a saobraćaj je nornalizovan oko 17 časova, saopšteno je sa aerodroma.
Foto: Kurir.rs – Brzom reakcijom nadležnih službi, šteta od udara groma na pisti je sanirana i saobraćaj je normalizovan od 17 časova – navodi se u saopštenju, u >> Pročitaj celu vest na sajtu Luftika.rs << kojem zahvaljuju putnicima na strpljenju.
Nakon incidenta, iz aerodromske službe precizirali su da je grom udario u pistu prilikom jake oluje koje je tokom popodneva zahvatila područje Surčina i napravio oštećenja zbog čega su poletanja i sletanja aviona bila privremeno obustavljena.
U pitanju su dve grupe od groma 1.000 mestara od praga poletnje sletne staze
Bezbednost putnika ni u jednom trenutku nije bila ugrožena zahvaljujući koordinaciji Uprave granične policije, Direktorata za civilno vazduhoplovstvo i nadležnih službi aerodroma Nikola Tesla.
Zbog udara groma više aviona kružilo je nebom iznad Srbije.
Avion JU113 iz Sarajeva za Beograd nije mogao da sleti, a nakon 40 minuta kruženja iznad Valjeva krenuo je ka Batajnici.
Takođe, kružili su i avioni iz Atine, Ciriha i Minhena.
Wizerov avion iz Baden Badena došao je do Šapca, pa je preusmeren zbog nevremena u Tuzlu.
Zoran iz Leskovca je medicinsko čudo, preživeo udar groma i zaradio super kul nadimak

Pogledaj vesti o: Incident

Nastavak na Luftika.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Luftika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Luftika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.