Beograd Magazin

Grom pogodio aerodrom “Nikola Tesla”, oštećena pista, avioni kružili 40 minuta (FOTO)

aerodrom_beograd
Foto: sajt aerodroma Nikola Tesla

Udar groma koji je danas pogodio direktno na pistu beogradskog aerodroma bio je toliko snažan da je oštetio poletno-sletnu stazu i to u takvoj meri da je bio obustavljen avio-saobraćaj.

Poletanja i sletanja aviona privremeno je obustavljeno, a saobraćaj je nornalizovan oko 17 časova, saopšteno je sa aerodroma.

pista aerodroma nikola tesla
Foto: Kurir.rs

– Brzom reakcijom nadležnih službi, šteta od udara groma na pisti je sanirana i saobraćaj je normalizovan od 17 časova – navodi se u saopštenju, u kojem zahvaljuju putnicima na strpljenju.

Nakon incidenta, iz aerodromske službe precizirali su da je grom udario u pistu prilikom jake oluje koje je tokom popodneva zahvatila područje Surčina i napravio oštećenja zbog čega su poletanja i sletanja aviona bila privremeno obustavljena.

U pitanju su dve grupe od groma 1.000 mestara od praga poletnje sletne staze

Bezbednost putnika ni u jednom trenutku nije bila ugrožena zahvaljujući koordinaciji Uprave granične policije, Direktorata za civilno vazduhoplovstvo i nadležnih službi aerodroma Nikola Tesla.

Zbog udara groma više aviona kružilo je nebom iznad Srbije.

Avion JU113 iz Sarajeva za Beograd nije mogao da sleti, a nakon 40 minuta kruženja iznad Valjeva krenuo je ka Batajnici.

Takođe, kružili su i avioni iz Atine, Ciriha i Minhena.

Wizerov avion iz Baden Badena došao je do Šapca, pa je preusmeren zbog nevremena u Tuzlu.

Zoran iz Leskovca je medicinsko čudo, preživeo udar groma i zaradio super kul nadimak

Čitajte Luftiku na Google vestima

Share via
Copy link