Gradina: Pokušaj šverca 40 hiljada evra i 10 pločica investicionog zlata

Izvor: JuznaSrbija.info, 13.Feb.2024, 18:07

Gradina: Pokušaj šverca 40 hiljada evra i 10 pločica investicionog zlata

Carinski službenici su 12. februara 2024. godine na graničnom prelazu Gradina, u saradnji sa policijom, otkrili pokušaj krijumčarenja 40.000 neprijavljenih evra i 10 pločica investicionog zlata.

Incident se dogodio kada su dvojica stranih državljana, putujući na relaciji Nemačka – Turska, stigli na izlaz prelaza Gradina u folksvagen tiguanu >> Pročitaj celu vest na sajtu JuznaSrbija.info << stranih registarskih oznaka.

Na pitanje da li imaju nešto da prijave carinskoj kontroli i koliko novca nose sa sobom, obojica su negirala posedovanje neprijavljenih sredstava. Međutim, tokom detaljne kontrole, u slučaju suvozača je pronađeno 40.000 evra u unutrašnjem džepu jakne, kao i 10 pločica investicionog zlata SERIF 995.0 od po 1 grama u novčaniku smeštenom u spoljašnjem džepu.

Nakon toga, u torbici koja se nalazila u koferu sa ličnim stvarima, pronađeno je još 20.000 evra. Putnicima je vraćen iznos od po 10.000 evra, jer nisu bili u obavezi da prijave taj iznos, dok je suma od 40.000 evra i 10 pločica investicionog zlata zadržana do okončanja postupka.

Ovaj slučaj ističe važnost carinske kontrole i borbe protiv krijumčarenja, te pokazuje efikasnost saradnje između carinskih službi i policije na graničnim prelazima.

Nastavak na JuznaSrbija.info...






Povezane vesti

40.000 evra i 10 zlatnih pločica zaplenjeno na Gradini

Izvor: JužneVesti.com, 13.Feb.2024

Da nemaju šta da prijave carinicima rekla su dvojica putnika na Graničnom prelazu Gradina, ali je prilikom kontrole zaplenjeno 40.000 evra i 10 pločica investicionog zlata...Dvojica muškaraca išla su ka Turskoj, a u u unutrašnjem džepu jakne jednog od njih pronađeno je 40.000 evra, a u novčaniku...

Nastavak na JužneVesti.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JuznaSrbija.info. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JuznaSrbija.info. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.