FSS revoltiran: Šuker provocira

Izvor: B92, 22.Nov.2013, 19:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

FSS revoltiran: Šuker provocira

Odbor za hitna pitanja Fudbalskog saveza Srbije razočaran je najavom predsednika HNS Davora Šukera da će Hrvatska igrati prijateljski meč sa Kosovom.

"FS Srbije je revoltiran ovakvom najavom predsednika Šukera i smatra je još jednom u nizu provokacija upućene ka našoj zemlji, fudbalu i nacionalnoj organizaciji. Mi ćemo nastaviti, zajedno sa nadležnim državnim organima, borbu za poštovanje srpskih nacionalnih interesa, a u okviru legalnih razgovora u sedištu FIFA".
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<
"Iznenađeni smo da je samo dva dana posle incidenta koji je uzbudio fudbalski svet predsednik HNS dao izjavu koja podiže strasti u regionu. Iako je država Hrvatska priznala takozvanu državu Kosovo, pozivamo kolege iz HNS, kao i ostale članove fudbalske porodice, da poštuju statute krovnih organizacija UEFA i FIFA, a koji su po ovom pitanju veoma precizni“, navodi se na zvaničnom sajtu FSS.

Predsednik HNS Davor Šuker najavio je u intervjuu za sarajevski "Dnevni avaz" da će Hrvatska igrati protiv Kosova utakmicu u Prištini.

FSS žali zbog odlaska selektora Siniše Mihajlovića.

"Po pitanju Mihajlovićevog odlaska, zaključeno je da, nažalost, pregovori vođeni prethodnih dana nisu završeni produženjem saradnje, te mu je upućena zahvalnost za postignuto na putu stvaranja respektabilnog tima, koji će dugo igrati zajedno i imati prilike da ostvari vrhunske rezultate, uz želje za uspehom u klupskom radu".

Zaključeno je da se neće odmah početi sa procesom izbora novog selektora i da do toga neće doći pre naredne sednice Skupštine FSS. Posle okončanja jesenje polusezone sedmog decembra, biće sazvana sednica Izvršnog odbora FSS, na kojoj će tema biti zakazivanje sednice Skupštine Saveza.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

FSS: Šuker nas provocira!

Izvor: Telegraf.rs, 22.Nov.2013

"Iznenađeni smo da je samo dva dana posle incidenta koji je uzbudio fudbalski svet, predsednik HNS dao izjavu koja podiže strasti u regionu", navodi se u saopštenju srpske kuće fudbala povodom izjave predsednika HNS

Nastavak na Telegraf.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.