Evropska komisija: U demokratskim institucijama nema mesta za incidente kao sa Šešeljom

Izvor: Radio 021, 19.Apr.2018, 21:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Evropska komisija: U demokratskim institucijama nema mesta za incidente kao sa Šešeljom

Evropska komisija ocenila je da za incident kakav je napravio lider radikala Vojislav Šešelj prilikom posete predsednika hrvatskog Sabora Gorana Jandrokovića nema mesta u demokratskim institucijama.

"Ono što smo juče videli ne pripada demokratskim institucijama. To je nepoštovanje prema demokratskim institucijama koje predstavljaju građane i prema svima onima koji rade na dobrosusedskim odnosima, regionalnoj >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << saradnji i pomirenju", rekao je portparol Evropske komisije Ruis de Gordehuela na redovnom brifingu.

Na pitanje novinara da li je moguće da u zemlji kanadidatu za članstvo u Evropskoj uniji u parlametnu sedi osuđeni ratni zločinac, De Gordehuela je rekao da na to nema komentar osim da uputi na predstavljeni izveštaj o Srbiji.

"Situacija sa slobodom izražavanja se nije poboljašala i sve je više stvari za brigu, ali očekujemo da se promeni okruženje kad je reč o vladavini prava", rekao je portparol Evropske komisije.

Jandroković je juče prekinuo dvodnevnu posetu Srbiji pošto je Srpska radikalna stranka saopštila da je Šešelj ispred Skupštine Srbije "izgazio hrvatsku zastavu" i psovao delegaciju Sabora.

Autor: Beta
Pogledaj vesti o: Vojislav Šešelj

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.