Erdogan: Neophodno da se incident u Kerčskom moreuzu reši na sastanku „Normandijske četvorke“

Izvor: Vostok.rs, 02.Dec.2018, 14:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Erdogan: Neophodno da se incident u Kerčskom moreuzu reši na sastanku „Normandijske četvorke“

Neophodno je da se incident u Kerčskom moreuzu reši na sastanku „Normandijske četvorke“, izjavio je predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan.
Predstavnik Ministarstva spoljnih poslova Nemačke Rajner Brojl je ranije izjavio da će sastanak „normandijskog formata“ na nivou političkih direktora biti iskorišćen za traganje za rešenjem situacije u Kerčkom moreuzu. „Razgovarao sam s predsednicima Ukrajine i Rusije, Petrom Porošenkom i Vladimirom Putinom, povodom tog incidenta. Nadam se da će četiri zemlje - Nemačka, Francuska, Rusija i Ukrajina — održati zajednički sastanak i da će na njemu početi novi proces sa ciljem rešavanja te situacije“, rekao je Erdogan novinarima u Buenos Ajresu, gde se održava samit G20. Tri ukrajinska vojna broda su 25. novembra nelegalno prešla rusku državnu granicu, ploveći iz Crnog mora u Kerčki moreuz. Brodovi su nekoliko sati izvodili opasne manevre, ne odgovarajući na legalne zahteve ruskih graničara. Brodovi su potom zadržani i uhapšeni su svi članovi posade, među kojima su bili i pripadnici Službe bezbednosti Ukrajine. Čitajte više na Ukrajina i Novorusija iz minuta u minut
Pogledaj vesti o: Turska,   Rat u Ukrajini,   Vladimir Putin

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.