Eksplozija na Krimskom mostu. Iz Ukrajine jasni: Ovo je početak; Ima mrtvih VIDEO

Izvor: B92, 08.Okt.2022, 08:35

Eksplozija na Krimskom mostu. Iz Ukrajine jasni: "Ovo je početak"; Ima mrtvih VIDEO

Vagon cisterna u zadnjem delu teretnog voza zapalio se danas dok je prelazio Krimski most, saopštila je pres služba Krimske železnice.

"Cisterna za gorivo u zadnjem delu teretnog voza se zapalila, lokomotiva i nekoliko automobila iza nje odvezeni su do železničke stanice u Kerču. Procedura za reagovanje u vanrednim situacijama je u toku. Uzroci incidenta se utvrđuju", navodi se u saopštenju.

Ranije >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << su ruske vlasti na Krimu saopštile da se objekat za koji se veruje da je rezervoar za gorivo zapalio na Krimskom mostu, ali da plovni lukovi vijadukta nisu pretrpeli oštećenja.

"Rano je govoriti o uzrocima i posledicama. Radovi na gašenju požara su u toku", napisao je pomoćnik lidera Krima Oleg Krjučkov na svom Telegram kanalu, prenosi TAS S.

U međuvremenu, zvaničnica ruske federalne agencije za puteve (Avtodor) rekla je za TAS S da je kretanje vozila preko Krimskog mosta obustavljeno zbog incidenta.

"Saobraćaj je privremeno obustavljen, rusko osoblje Ministarstva za vanredne situacije i služba za puteve rade na licu mesta da vatru", rekla je ona.

Kijev o eksploziji na Krimskom mostu:Ovo je početak

Savetnik ukrajinskog predsednika Mihail Podoljak nazvao je "početkom" današnji incident na Krimskom mostu, gde je eksplodirao kamion izazvavši požar na cisternama s gorivom, ali nije direktno preuzeo odgovornost Ukrajine za taj događaj, navodi Rojters.

"Krim, most, početak. Sve nelegalno mora biti uništeno, sve pokradeno mora biti vraćeno Ukrajini, sve što je okupirala Rusija mora biti proterano", napisao je Podoljak na Tviteru vezano za kontradiktorne izveštaje o požaru u kome je oštećen most koji povezuje rusko kopno sa sa poluostrvom Krim.

Prema preliminarnim podacima troje ljudi je poginulo usled eksplozija na Krimskom mostu, saopštio je Istražni komitet Ruske Federacije.

Kako se navodi, poginuli su putnici u automobilu koji se u trenutku eksplozije nalazio pored kamiona, a iz vode su izvučena tela muškarca i žene. Njihovi identiteti se trenutno utvrđuju.

Takođe, dosadašnjom istragom utvrđeno je da je vlasnik kamiona građanin Kubanja, kao i da je u mestu njegovog prebivališta pokrenuta istraga.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Kamion dignut u vazduh na Krimskom mostu, urušena dva kolovozna dela

Izvor: Vostok.rs, 08.Okt.2022

Kamion je dignut u vazduh na Krimskom mostu, saopštio je Nacionalni antiteroristički komitet. „Danas u šest sati i sedam minuta na automobilskom delu Krimskog mosta sa strane Tamanskog poluostrva dignut je u vazduh kamion, što je za posledicu imalo zapaljenje sedam vagona sa gorivom železničkog...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.