Dvojici ubica devojke iz Olova po 40 godina zatvora

Izvor: NoviMagazin.rs, 14.Jun.2016, 15:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dvojici ubica devojke iz Olova po 40 godina zatvora

Kantonalni sud u Zenici osudio je danas Avdiju Selimovića i Murizna Brkića na po 40 godina zatvora zbog ubistva Arnele Đogić (24) iz Olova.

Tužilaštvo je tražilo maksimalnu zatvorsku kaznu od po 45 godina zatvora za optužene Selimovića i Brkića, ali im je sud kao olakšavajuće okolnosti uzeo priznanje krivice i činjenicu da nisu bili ranije osuđivani.

Članovi porodice ubijene Arnele Đogić su posle izricanja presude nasrnuli na osuđenog Avdiju Selimovića, >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << a veći incident sprečili su službenici Sudske policije.

Sud je ocenio da je radi o teškom ubistvu, odnosno ubistvu počinjenom na okrutan način.

Prema navodima iz optužnice, Selimović i Brkić su pretukli Arnelu Đogić, zatim joj preko usta vezali PVC traku kako ne bi mogla da doziva pomoć, posle čega ju je Muriz Brkić zaklao, a onda su njeno telo bacili niz liticu od oko 70 metara misleći da neće biti pronađeno.

Telo je pronađeno posle trodnevne potrage.

Selimović i Brkić su uhapšeni istog dana, a policiji su priznali kako su Arnelu ubili zbog ljubomore. Sestra ubijene Arnele Đogić, Edina, je posle izricanja presude kazala da bi njena sestra bila živa da je kantonalni tužilac Ešref Sikira reagovao na pretnje koje su ranije upućene Arneli i njenoj porodici.

"Moja sestra bi bila živa danas da je tužilac Sikira reagovao. Prijavila sam slučaj Visokom sudskom i tužilačkom savetu BiH i rečeno mi je da je proces u toku. Ne mogu verovati da takvi ljudi rade u institucijama Bosne i Hercegovine, da primaju plate od svih nas”, kazala je Edina Đogić.

Ona je pojasnila da je njena sestra tužiocu Sikiri dva puta prijavila da je životno i materijalno ugrožena, na šta joj je tužilac rekao da nema dokaza.

Đogićeva je navela da su pretnje njenoj porodici upućene godinu dana pre nego što je Arnela ubijena.

Tada im je zapaljen i deo imovine, a Avdija Selimović je zapretio da će silovati ženske članove porodice.
Pogledaj vesti o: Incident

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Rekordna kazna u BiH: Za ubistvo 80 godina robije

Izvor: Mondo, 14.Jun.2016

Kantonalni sud u Zenici osudio je Muriza Brkića i Avdiju Selimovića na po 40 godina zatvora zbog ubistva Arnele Đogić u Olovu...Foto: Guliver/Getty Images/Thinkstock.."Ovo je primer koji je popraćen takvom mržnjom i bezosećajnošću da se čovjek zapita koliko ljudski um može biti bolestan da...

Nastavak na Mondo...

PORODICA OKRUTNO UBIJENE DEVOJKE NASRNULA NA MONSTRUME: Haos u sudnici posle presude koja je uzdrmala region (VIDEO)

Izvor: Telegraf.rs, 15.Jun.2016, 12:11

Okružni sud u Zenici osudio je u utorak na četrdesetogodišnje kazne zatvora dvojicu mladića koji su na izuzetno okrutan način početkom ove godine ubili Arnelu Đogić (24) u središnjoj Bosni, što je jedan od od najokrutnijih zločina počinjenih u toj zemlji u poslednjih dvadeset godina...Sudija...

Nastavak na Telegraf.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.