Dragičević: Skupova ovde više neće biti, nema smisla

Izvor: RTS, 30.Dec.2018, 22:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dragičević: Skupova ovde više neće biti, nema smisla

Na Trgu Krajine u Banjaluci završeno je okupljanje građana i članova grupe "Pravda za Davida" u znak podrške porodici nesrećno stradalog mladića Davida Dragičevića čiji je otac Davor poručio da tu ostaje "do kraja", ali i da "skupova na ovaj način više neće biti".
"Ostajem ovde do kraja, bilo kakav incident od vlasti, pozivam sve >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << građane Banjaluke i države BiH da odmah stanu u odbranu sebe i svoje dece, nasuprot onih koji će prvi izazvati incident. Skupova ovde više neće biti, nema smisla", kazao je Davor Dragičević, prenosi sarajevski sajt Kliks.

Navodi se da su građani na čelu sa Dragičevićem potom krenuli u protestnu šetnju ulicama Banjaluke.
Banjalučke "Nezavisne novine" prenose da je pred početak skupa Davor Dragičević rekao je novinarima da od zahteva da se pronađu odgovorni neće odustati.
"Neće više biti skupova, biće šetnja, biće muzika koju je voleo, ali skupova na ovaj način više neće biti", rekao je Dragičević na kraju obraćanja.
On je u subotu putem Fejsbuk stranice grupe "Pravda za Davida" saopštio spisak zahteva, koji uključuju ostavke i hapšenja zvaničnika, navodeći da će u slučaju neispunjenja "za sve ostalo što se bude događalo" isključivu odgovornost snositi predsedavajući Predsedništva BiH Milorad Dodik, predsednica RS Željka Cvijanović, svi pripadnici MUP RS i Tužilaštvo.
Navodeći da neće ići sa Trga dok njegovi zahtevi ne budu ispunjeni, Dragičević je zatražio ostavke ministra unutrašnjih poslova Dragana Lukača, načelnika uprave za organizovani kriminal Darka Ilića, direktora policije Darka Ćuluma, patologa i načelnika zavoda za sudsku medicinu Željka Karana i tužilaca Želimira Lepira i Dalibora Vreće.
"Zbog njihove upletenosti u nedopuštene radnje sprečavanja dokazivanja i zataškavanja ubistva mog sina Davida Dragičevića kako bi se na taj način zaštitile institucije RS", napisao je Dragičević.
Današnje okupljanje je ranije prijavljeno Ministarstvu unutrašnjih poslova Republike Srpske, preneli su banjalučni mediji.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Banjaluka: Nekoliko uhapšeno, Dragičević u bekstvu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 30.Dec.2018

Pripadnici policije Republike Srpske priveli su u Banjaluci nekoliko lica zbog kršenja zakona o javnom redu i miru prilikom protesta pod nazivom "Pravda za Davida", javljaju banjalučki mediji...Kako navode, Davor Dragičević, otac nastradalog mladića Davida, je u bekstvu i policija za njim traga..."Organizator...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Specijalci ponovo na Trgu Krajine u Banjaluci, traže da se gradjani razidju

Izvor: NoviMagazin.rs, 31.Dec.2018, 00:02

Otac ubijenog mladića Davida Dragičevića, Davor Dragičević vratio se večeras posle protestne šetnje sa građanima Banjaluke na Trg Krajine, gde su se ponovo pojavili pripadnici Specijalne policije...Specijalci su zatražili od građana da se raziđu sa trga, navodeći da je odobreno vreme za protest...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.