Demonstranti u Kragujevcu razbili prozore na Policijskoj upravi, ubacili i baklju

Izvor: NoviMagazin.rs, 08.Jul.2020, 22:18

Demonstranti u Kragujevcu razbili prozore na Policijskoj upravi, ubacili i baklju

Ispred zgrade gradske uprave u Kragujevcu u toku je protest građana koji su se, kako su naveli, okupili da izraze bunt zbog "prevara, laži i manipulacija vlasti koje više ne mogu više da trpe" a oko 22 sata dogodili su se i incidenti.

Protest je do 22 časa bio miran, kada su demonstranti iz prvih redova gađali jajima i limenkama zgradu skupštineg rada, a zatim razbili kamenicama dva prozora u prizemlju Policijske >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << uprave i ubacili baklju.

Policija na to nije reagovala.

Pripadnika policije u uniformama nije bilo sve vreme trajanja protesta ispred skupštine grada.

Mladi iz prvih redova su tokom protesta bili i najbučniji u skandiranju i zviždanju.

Uzvikivali su "Vučiću spasi Srbiju i ubi se, lopove", "Ubice", "Gde si vam motke", "Uhapsite Vučića" i drugo.

Pevali su rodoljubive pesme o Kosovu, skandirali "Ne damo svetinje", "Vučiću pederu, izdao si Srbiju".

Za vreme protesta nije bilo pripadnika policije u uniformama, ali kada su prolazila policijska vozila ili neki od pripadnika MUP-a na putu ka Policijskoj upravi učesnici protesta su im skandirali "Vučićevi kerovi", "Ua" i upućuju im glasne duge zvižduke.

Učesnici protesta nemaju stranačka obeležja, samo po neku zastavu Srbije.

"Ovde smo jer više ne može da se trpi ova manipulacija lažima. Dosta je. Narod je ogorčen. Meni je mnogo žao omladine, jer ona trpi bez posla. Vučić laže, manipuliše. Laže za broj zaraženih koronom, zbog izbora", rekla je Beti penzionerka Dragana koja kaže da je "redovna" na svim protestima protiv vlasti od 90-tih.

Kaže da je narod konačno "progledao" i da je bilo krajnje vreme.

"Hoćemo promenu celog sistema. Svestan sam da kao pojedinac ništa ne mogu da promenim, ali ako se skupimo kao narod-možemo. Ovde smo se okupili zarad boljeg sutra", rekao je jedan mladić učesnik protesta.

Stariji učesnik protesta koji kaže da je "svetosavac" rekao je da je okupljanje spontano i dodao da je narod "najjača vojska".

"Ovde sam zbog manipulacija epidemijom, krije se broj zaraženih i preminulih... Oni u glavi imaju samo da budu na vlasti i to očigledno nema cenu. To su ljudi koji nemaju moral, niti bilo kakvu etiku, čovečnost. Mi smo u Kragujevcu čak doživeli da nam gradonačelnik preti motkom, a direktor Kliničkog centra  narod naziva razularenom masom koja je bezumna", rekao je on.

Devojka sa maskom je poručila da je protestuje protiv "prodavanja magle" od strane vlasti koja "vređa inteligenciju".

Građani kaži da je akumulirano nezadovoljstvo i nemoguće ga je kanalisati.
Pogledaj vesti o: Kragujevac

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.