Dalaj Lama šokirao svet, poljubio dečaka u usta i imao za njega jednu iščašenu molbu (VIDEO)

Izvor: Luftika.rs, 10.Apr.2023, 15:14

Dalaj Lama šokirao svet, poljubio dečaka u usta i imao za njega jednu iščašenu molbu (VIDEO)

Kancelarija budističkog lidera Dalaja Lame u pisanoj izjavi izvinjava se zbog ponašanja svog verskog vođe na nedavnom okupljanju na severu Indije.
Tibetanski duhovni otac napravio je skandal kada je u jednom trenutku, kako prenosi CNN, poljubio dečaka u usta uz neverovatnu rečenicu „sisaj mi jezik“.
U današnjoj izjavi, kancelarija Dalaja Lame je navela da želi da se izvini dečaku i njegovoj porodici, kao i mnogim prijateljima širom sveta zbog bola koje su možda izazvale >> Pročitaj celu vest na sajtu Luftika.rs << njegove reči, dodajući da „žali“ zbog incidenta.
„Njegova svetost često se šali sa ljudima koje sretne, na nevin i zabavan način, pa i javno, pred kamerama“, navodi se u saopštenju.
So the Dalai Lama is kissing an Indian boy at a Buddhist event and he even tries to touch his tongue.
He actually says „suck my tongue“
Now why would he do that?
pic.twitter.com/TjDizaDHZp
— Richard (@ricwe123) April 8, 2023

Incident, koji je zgrozio javnost, dogodio se u gradu Daramšala u februaru, ali se tek sad pojavio na društvenim mrežama, što su preuzeli svetski mediji.
Komentarišući incident, grupa za zaštitu dečjih prava iz Delhija, Hak, navela je za CNN da osuđuje sve vrste zloupotrebe dece.
„Neki kažu da je deo tibetanske kulture da se pokazuje jezik, ali ovaj video sigurno nije o bilo kakvom kulturološkom izražavanju. Čak i da jeste, takve ekspresije nisu prihvatljive“, navode iz Haka.
Ovo izvinjenje nije prvo koje je Dalaj Lama uputio prethodnih godina, prenosi Nova.rs.
On se izvinio 2019. godine, nakon intervjua za BBC, kada je rekao da, ako ga ženski Dalaj Lama nasledi, ona bi morala da bude „više atraktivna“.
Imam sina. Mi imamo sina. Sina debila!

Pogledaj vesti o: Incident

Nastavak na Luftika.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Luftika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Luftika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.