Burno i u Crnoj Gori - Budućnost: Naši navijači brutalno pretučeni

Izvor: Sportske.net, 04.Apr.2019, 14:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Burno i u Crnoj Gori - Budućnost: ''Naši navijači brutalno pretučeni''

Odjeci jučerašnjeg derbija u Nikšiću.

U 27. kolu šampionata Crne Gore, Sutjeska i Budućnost su u Nikšiću odigrali derbi utakmicu, završeno je rezultatom 2:2, ali burno je bilo na tribinama, pa se dan posle Budućnost oglasila zvaničnim saopštenjem na svom sajtu.

''Povodom incidenta koji se dogodio nakon utakmice 27. kola TELEKOM 1.CFL između FK „Sutjeska“ i FK „Budućnost“ Podgorica, >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << uprava kluba smatra za potrebnim da se oglasi i obavesti javnost o sledećem:







Najveći crnogorski derbi je iza nas. Naš tim je nakon odlične igre stigao do remija 2:2, na terenu u Nikšiću, čijem kompletnom timu istručnom štabu čestitamo na osvojenom bodu, a upravi Fudbalskog kluba „Sutjeska“ se zahvaljujemo na gostoprimstvu.







Na žalost svih koji vole fudbal, igra i sve ono što se dešavalo na terenu ostalo je u senci zbivanja na tribinama, gde su bili smešteni navijači Budućnosti - „Varvari“.







Ne ulazeći u razloge za intervencijom policije i zaštitarske službe po završteku meča, naša navijačka grupa brutalno je pretučena i tu činjenicu ne možemo da prećutimo, a o čemu postoje javnosti dostupni brojni video zapisi i fotografije.







FK „Budućnost“ Podgorica se unazad godinama bori da na tribinama bude sve kako to nalažu propisi, a to dokazuje i naša odlična saradnja sa Upravom policije, posebno kada je reč o našim susretima gde smo mi organizatori utakmice.







Zbog svega navedenog, od nadležnih institucija zahtevamo da ispitaju da li su organi javnog reda i mira prekoračili svoja ovlašćenja i eventualno iste kazne.







Ne bežeći od odgovornosti naših navijača, nadamo se da će svi vinovnici incidenta takođe biti adekvatno kažnjeni. Takođe, osuđujemo primitivno ponašanje dela navijača sa zapadne tribine stadiona u Nikšiću, koje je bilo upućeno našem treneru i bivšem selektoru Crne Gore, Branku Brnoviću, koji nijednim gestom nije to zaslužio.







Na kraju još jednom upućujemo čestitke domaćinu na osvojenom bodu uz uverenje da će vinovnici incidenta sa obe strane biti kažnjeni a sve za dobrobit crnogorskog fudbala, a sve u cilju vraćanja publike na naše stadione'', navodi se u saopštenju.

Nastavak na Sportske.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.