Zvezda savladala Bačku, prvenac Vujadina Savića

Izvor: RTS, 03.Apr.2019, 16:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zvezda savladala Bačku, prvenac Vujadina Savića

Crvena zvezda je kao gost savladala Bačku sa 3:1 (2:1) u meču 29. kola Superlige Srbije. Pobede Voždovca i Spartaka.
Crveno-beli su na gostovanju u Bačkoj Palanci već u 15. minutu vodili sa 2:0. Međutim, Bačka je uspela da smanji prednost gostiju i otvorenom igrom parira šampionu. Crveno-beli su imali terensku inicijativu, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << stvarali šanse, dve stopostotne propustio je Ivanić, a golman domaćina je uspeo da zaustavi i udarce Pavkova, Bena, Babića i Rodića. U drugom poluvremenu crveno-beli su još jednim golom obezbedili pobedu.

Zvezda je povela veću sedmom minutu susreta, Ben je šutirao posle centaršuta sa leve strane, golman je odbranio, ali se lopta odbija od Bena do Pavkova, koji uspeva da savlada golmana Bačke.
Četiri minuta kasnije na semaforu je stajalo 2:0. Ben je uputio centaršut, odbrana domaćina je loše intervenisala, lopta se odbila do Vujadina Savića, koji je nogom šalje u mrežu. Zanimljivo, ovo je bio njegov prvi pogodak u dresu Crvene zvezde.
Domaćin se nije predavao, iz jedne polukontre u 15. minutu uspeo je da smanji prednost protivnika. Odličan pas u šesnaesterac protivnika uputio je Radinović, Gavrić je propustio loptu koja dolazi do Nikole Radovića, koji je preciznim udarcem uspeo da savlada Borjana.
Otvorena igra na obe strane donela je još nekoliko prilika, pre svega pred golom Bačke, međutim, Zvezdini napadači nisu uspeli da savladaju golmana Zogovića.
Početak drugog poluvremena doneo je još agresivniju igru gostiju. Stvorila je Zvezda nekoliko stopostotnih prilika, ali je golman Zogović ponovo izašao kao pobednik. Bačka je nastavila da preti iz kontranapada.
Zvezda je do trećeg gola stigla u 61. minutu. Posle odlične akcije, Marin je sjajno uposlio Stojkovića, koji je sa oko jedanaest metara preciznim udarcem savladao golmana Zogovića.
Crveno-beli su nastavili sa napadima, stvarali su šanse, ali je goman domaćina uspeo u nekoliko navrata da sačuva svoj gol. Zvezda je potom smanjila tempo, stvoreno je još nekoliko prilika na obe strane, ali do kraja susreta nije bilo promene rezultata.
Fudbaleri Voždovca savladali su rad na Banjici sa 1:0. Strelac odlučujućeg pogotka bio je Stuparević u 63. minutu.
Spartak je, kao gost, nadigrao Zemun sa 2:0. Strelac je bio Denković u 70. i 73. minutu.
 
Tok utakmice:
18.50 – Kraj utakmice. Bačka – Crvena zvezda 1:3 (1:2)
18.18 – GOOOL! Zvezda vodi sa 3:1. Marin je u svom stilu uposlio Stojkovića, koji preciznim udarcem pogađa mrežu domaćina. Igrao se 61. minut.
18.02 – Počelo je drugo poluvreme.
17.50 – Kraj utakmica, rezultati: Rad – Voždovac 0:1 (0:0), Zemun – Spartak 0:2 (0:0).
17.45 – Poluvreme. Bačka – Crvena zvezda 1:2.
17.15 –GOOOL! Bačka smanjuje prednost, sada je 2:1 za crveno-bele. Sjajan pas Radinovića u prazan prostor, lopta dolazi do Nikole Radovića, koji pronalazi put lopti do mreže, igrao se 15. minut susreta.
17.11 – GOOOL! Zvezda vodi sa 2:0. Posle centaršuta Bena loše je intervenisala odbrana domaćina, lopta je došla do Savića koji postiže svoj prvi gol u dresu Crvene zvezde, 11. minut.
17.07 – GOOOL! Zvezda vodi sa 1:0. Nakon centaršuta, loptu je zahvatio Ben, golman Zogović uspeva da odbije loptu koja se odbija od Ben, pored kojeg je stajao Pavkov i prosledio je u mrežu. Igrao se sedmi minut susreta. 
17.00 – Počeo je meč u Bačkoj Palanci...
16.48 – Poluvreme, rezultati: Rad – Voždovac 0:0, Zemun – Spartak 0:0.
16.20 – Poznati su sastavi timova za meč u Bačkoj Palanci:
Bačka: Zogović, Jovanović, Ilić, Žarković, Gojković, Pantić, Bjeloš, Radinović, Tomić, Radović i Gavrić;
Crvena zvezda: Borjan, Stojković, Babić, Savić, Rodić, Čaušić, Jovančić, Ben, Ivanić, Simić i Pavkov.
Pogledaj vesti o: Bačka Palanka

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Šampion bez pardona, Zvezda rutinski u Bačkoj Palanci

Izvor: B92, 03.Apr.2019

Fudbaleri Crvene zvezde ne posustaju. Šampion Srbije slavio je rutinsku pobedu i na gostovanju u Bačkoj Palanci - 3:1...Izabranici trenera Vladana Milojevića su bez većih problema stigli do novih bodova i 26. pobede u ovoj sezoni Superlige i sva je prilika da će i u plej-of ući neporaženi...Crveno-beli...

Nastavak na B92...

ZVEZDA POVELA U PALANCI GOLOM PAVKOVA: Pogledajte zašto su se bunili igrači Bačke (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 03.Apr.2019

Crveno-beli u prednosti...Ekipe Bačke i Crvene zvezde sastaju se u 29. kolu Superlige Srbije, a gosti iz Beograda su do prvog gola došli već u sedmom minutu preko Milana Pavkova...Pavkov je do gola došao posle dva odbitka. Prvo je Ben glavom šutirao, a njegov udarac je odbranio golman Zogović,...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Zvezdini igrači namerno dobijali žute kartone?

Izvor: Sportske.net, 03.Apr.2019

Može biti da je slučajnost, ali sva trojica opomenutih u Bačkoj Palanci neće imati pravo nastupa na narednom meču i "očišćenih kartona" dočekuju plej-of...Ukoliko pogledate statistiku videćete da fudbaleri Crvene zvezde retko dobijaju javne opomene, ali su ovog popodneva čak trojica "požutela"...

Nastavak na Sportske.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.