Brkić: Još se utvrđuje kako je nož dospeo u ranac, bezbednost učenika je najvažnija

Izvor: B92, 24.Feb.2024, 13:24

Brkić: Još se utvrđuje kako je nož dospeo u ranac, bezbednost učenika je najvažnija

Državni sekretar u Ministarstvu unutrašnjih poslova Željko Brkić izjavio je da se utvrđuju činjenice u vezi jučerašnjeg incidenta u školi "Vladislav Ribnikar".

Podsetimo, juče je u rancu jednog učenika ove škole pronađen nož.

"Još se utvrđuju činjenice i okolnosti pod kojima se juče u rancu jednog učenika u Osnovnoj školi 'Vladislav Ribnikar' našao nož, da li je nož njegov i od koga >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ga je eventualno uzeo", izjavio je Brkić i naveo da je najvažnije to da nožem nije nikome prećeno i da bezbednost dece nije bila ugrožena.

"Nož je pronađen u rancu dečaka i o tome je obavešten prosvetni radnik koji je kontaktirao policijskog službenika zaduženog za bezbednost u školi. Mi u ovoj školi svakoga dana u svakoj smeni imamo angažovanih pet policijskih službenika, troje iz opšte nadležnosti i dvoje iz linije rada kriminalističke policije i oni su u prisustvu odgovornog lica pregledali ranac", rekao je Brkić za TV Prva.

Istakao je da će policija nastaviti da u saradnji sa nadležnim školskim organima posebnu pažnju posvećuje bezbednosti učenika i naveo da se od prošlogodišnjih majskih tragedija svakodnevno više od 2.500 policijskih službenika angažuje na obezbeđenju 1.832 osnovne i srednje škole u Srbiji.

MUP je juče saopštio da je u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" oko 10.35 časova školskom policajcu prijavljeno da učenik osmog razreda ima nož u rancu i da je taj učenik je odmah pronađen i doveden kod direktora škole.

Kako je navedeno, niko nije povređen, niti je učenik ikome pretio i svi učenici OŠ "Vladislav Ribnikar" su bezbedni.

Opširnije u video prilogu...

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.