Brat albanskog premijera pušten nakon zadržavanja na stadionu

Izvor: Radio 021, 14.Okt.2014, 23:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Brat albanskog premijera pušten nakon zadržavanja na stadionu

Brat albanskog premijera Olsi Rama pušten je i odleteo je za Tiranu, nakon što je bio zadržan na stadionu Partizana zbog sumnje da je dronom isprovocirao incidente na utakmici između reprezentacija Srbije i Albanije.

Informacija o njegovom puštanju potvrđena je oko 2h ujutru u MUP-u.

Kako je navela TV stanica "News24" iz Tirane, Rama je sa još trojicom Albanaca bio zadržan oko 40 minuta na stadionu >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << Partizana, ali je zatim "ukrcan u vozilo" i prebačen na aerodrom.

"Ambasador Albanije je rekao da su tri osobe zadržane i da su im proveravani pasoši Sjedinjenih Američkih Država. Pojavile su se i informacije da je zadržavanje bilo povezano sa sumnjom da je jedno od zadržanih lica krilo kod sebe daljinski upravljač za upravljanje letelicom", navodi News24. Kako javljaju mediji, Rama ima američki pasoš.

Bilo je najavljeno da na utakmici neće biti navijača Albanije osim zvaničnih predstavnika, ali se navodno Rama našao na stadionu Partizana na insistiranje ambasadora iz Evropske unije.

Utakmica između Srbije i Albanije prekinuta je nakon provokacije albanskih navijača, zbog opšteg meteža na terenu i tuče koja je usledila.

Incident se dogodio uoči najavljene posete Beogradu premijera Albanije Edija Rame, 22. oktobra, što bi bio prvi slučaj dolaska premijera Albanije u Srbiju u poslednjih 70 godina.
Pogledaj vesti o: Incident

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.