BIZARNA NESREĆA! Kopilot IZLETEO kroz prozor na 9.700 METARA, prošao SAMO SA MODRICAMA

Izvor: SrbijaDanas.com, 16.Maj.2018, 09:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

BIZARNA NESREĆA! Kopilot IZLETEO kroz prozor na 9.700 METARA, prošao SAMO SA MODRICAMA

U pilotskoj kabini je došlo do naglog pada pritiska i temperature

Pilot aviona "Sičuan Eirlajns", kojega na društvenim mrežama slave kao heroja, morao je prisilno da sleti nakon što je iznenada tokom leta puklo staklo na pilotskoj kabini.

Pročitajte i: 

U incidentu su povređeni jedan putnik i kopilot, koji je izleteo sa sedišta, a pola njegovog tela je visilo je kroz prozor. Iznenada, bez prethodnog upozorenja, u pilotskoj kabini >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << je došlo do naglog pada pritiska i temperature, koja je iznosila -40 Celzijusa.

Kapetan leta Liu Čuanđian rekao je da je avion "Erbas A319" morao da sleti ručnim upravljanjem, a incident se dogodio dok je avion leteo na visini od oko 9.700 metara.

Pilot je iznenada čuo zaglušujući zvuk koji se probio kroz pilotsku kabinu. Ostao je u šoku kada je shvatio da se razbilo vetrobransko staklo i da njegov kopilot visi kroz prozor.

Windshield Shatters on Plane in China, Pulling Pilot Partly Through Window https://t.co/kEbfOp3a41 pic.twitter.com/T9OHfHpUt5

— Linda Arevalo (@LindaArevalo45) May 16, 2018

- Torbe su popadale, putnici su vrištali, a kutije s hranom letele po avionu. avion se toliko zatresao da nisam mogao čuti radio, instrumeti nisu funkcionirali kako treba - ispričao je pilot.

Kopilot je zadobio modrice i uganuo zglob, a još jedan član osoblja je lakše povređen, ali niko od putnika nije stradao, piše "Jutarnji list".

Avion je leteo iz Čongćinga u središnjoj Kini za glavni grad TIbeta, Lhasu. Prisilno je sleteo u Čengdu.

- Osoblje nam je serviralo doručak kada se avion počeo tresti. Počeli smo paničiti jer nismo znali šta se događa, a onda su se otvorile maske s kiseonikom. Avion je počeo da pada, sve je trajalo nekoliko sekundi, a onda se sve smirilo - rekao je neimenovani putnik.

Pilot je izjavio da je na toj relaciji leteo više od stotinu puta puta dodajući da je kopilota spasio pojas.

Incidenti prilikom kojih pukne vetrobransko staklo u pilotskoj kabini zbog ptice ili udara munje su česti, ali retko se događa da se odlomi celo staklo.
Pogledaj vesti o: Incident

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.