BG voz sa Hitlerovim likom prefarban i ponovo saobraća

Izvor: Studio B, 15.Dec.2011, 18:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

BG voz sa Hitlerovim likom prefarban i ponovo saobraća

Vagon "BG voza" na kojem su iscrtani lik Adolfa Hitlera i kukasti krst, jutros je povučen iz saobraćaja, tokom dana je prefarban i vraćen je u saobraćaj, saopštilo je javno preduzeće "Železnice Srbije".

"Železnice Srbije" uputile su javno izvinjenje zbog incidenta sa grafitom na vozu i najavile kažnjavanje odgovornih. Voz je saobraćao na relaciji Batajnica-Pančevački most.

"Duboko se izvinjavamo >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << celokupnoj javnosti, posebno onima kojima su povređena osećanja zbog toga što se u saobraćaju na beogradskim prugama našla elektromotorna garnitura sa iscrtanim nacističkim simbolima", piše u saopštenju koje je potpisao direktor Medija centra "Železnica Srbije" Nenad Stanisavljević.

"Železnice Srbije" osuđuju bilo kakvo isticanje nacističkih simbola i nacističko delovanje, ne samo kada je o železnici reč, već o bilo kojoj sferi društvenog života, dodaje se u saopštenju.

Navodi se da će najstrože biti kažnjena sva odgovorna lica, koja je "pre puštanja u saobraćaj ili tokom vožnje trebalo da uoče na garnituri nacističke simbole i da ne dopuste da takav voz krene na vožnju".

To se, kako se precizira, odnosi na zaposlene u službi održavanja, pregledače kola, konduktere, otpravnike vozova, mašinovođe i druga odgovorna lica. Tokom prepodneva je započelo utvrđivanje pojedinačne odgovornosti za učinjene krupne greške u radu, navodi se u saopštenju.

Nastavak na Studio B...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.