BEZBEDNOST ZA POVRATNIKE U BABLJAKU

Izvor: Kurir, 08.Okt.2011, 15:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

BEZBEDNOST ZA POVRATNIKE U BABLJAKU

PRIŠTINA - Zamenik šefa Misije Oebsa na Kosovu Edvard Džozef pozvao je vlasti da ulože dodatne napore u cilju garantovanja bezbednosti povratnicima u selu Babljak u opštini Uroševac.

Džozef je u pisanoj izjavi, koju prenosi KiM radio, istakao zabrinutost zbog nedavne bujice provala i krađa na lokacijama povratka u selu Babljak. Tokom poslednje nedelje, prijavljeno je da su opljačkana

četiri imanja, a lokalno pravoslavno groblje oštećeno je u požaru.

"Takvi >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << incidenti stvaraju osećaj nesigurnosti i ugroženosti u okviru te male povratničke zajednice. Situacije kao što je ona u selu Babljak imaju negativan uticaj na sveobuhvatan proces povratka na Kosovo", naveo je Džozef.

On je ocenio da je potrebno posebno usredsrediti pažnju na zaštitu imovine, stambenih objekata i poljoprivrednog zemljišta i da bi dobar "prvi korak bio da se dopre do pogođenih zajednica i da se javno osude svi ti incidenti".
Pogledaj vesti o: Incident

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.