AMERIČKI OBAVEŠTAJCI TVRDE: Rusija razmatra plan da inscenira incident s Ukrajinom!

Izvor: SrbijaDanas.com, 03.Feb.2022, 22:23

AMERIČKI OBAVEŠTAJCI TVRDE: Rusija razmatra plan da inscenira incident s Ukrajinom!

Rusija je danas optužila SAD da pojačavaju tenzije i ignorišu pozive Moskve za eskalaciju napetosti oko Ukrajine

Obaveštajni zvaničnici SAD veruju da je Rusija napravila plan o izazivanju incidenta kojim bi opravdala invaziju na Ukrajinu, objavila su danas dva američka lista, pozivajući se na izvore koji su upoznati sa tim.

Njujork Tajms je objavio da plan Rusije uključuje >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << korišćenje lažnog video snimka, koji bi sadržao insceniranje i snimanje izmišljenog napada ukrajinske vojske, bilo na rusku teritoriju ili na ljude koji govore ruski na istoku Ukrajine, a Vašington post je objavio da su američke obaveštajne službe skinule tajnost sa detalja takvog plana i da se očekuje da će on biti otkriven danas, prenosi Rojters.

- Ne znamo definitivno da li je to put kojim će Rusija ići, ali znamo da je to opcija koja se razmatra, to bi uključilo i određeni broj osoba koji bi glumile ožalošćene, zbog ljudi koji su ubijeni, kao i raspoređivanje mrtvih tela, kojima bi se potvrdile žrtve u incidentu koji bi Moskva sama iskonstruisala - saopštio je zamenik američkog savetnika za nacionalnu bezbednost Džonatan Fajner u intervjuu za američki MSNBC, kao odgovor na novinske izveštaje.

, dan nakon što je Vašington najavio da će poslati skoro 3.000 dodatnih vojnika u Poljsku i Rumuniju. Moskva istovremeno negira planove za invaziju, ali je prikupila hiljade vojnika na granici sa Ukrajinom, navodi Rojters.
Pogledaj vesti o: Rat u Ukrajini

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.