Zašto Darksiders 2 nema multiplayer

Izvor: GameInfusion.net, 26.Jul.2011, 17:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zašto Darksiders 2 nema multiplayer

 

 
Ko je kompletirao originalni Darksiders zna da završna animacija najavljuje dolazak ostalih jahača. Darksiders 2 će igračima ponudi bogat loot, hub-ove sa sistemom zadataka kakav možemo naći u WoW, te dosta opcija za personalizaciju lika (za više detalja pročitajte našu najavu). Sve ukazuje da će ova akciona igra ponuditi i multiplayer mod ili bar kooperativno igranje.

Hack’n’slash koji daje mogućnost igranja u četvoro, gde igrači >> Pročitaj celu vest na sajtu GameInfusion.net << preuzimaju uloge jahača apokalipse, deluje kao nešto što je do sada moralo da bude urađeno. Međutim, bez obzira što Darksiders 2, u teoriji, ima sve preduslove za kooperativno igranje, njega neće biti.

Darksider 2 poseduje samo solo kampanju čiji je protagonist Ratov burazer, Smrt (Death).


 
Direktor projekta, Marvin Donald, iz Vigil Games-a, izjavio je za IGN da se u ovom studiju još od jedinice razmišljalo o multiplayer-u. Međutim, postoje tehničke prepreke, bar za sada, vezane za realizaciju.

"Za multiplayer bi bilo kao da moramo da napravimo četiri igre. Bili bi to potpuno drugačiji animacioni setovi. Samo Death raspolaže sa 800 do 100 jedinstvenih animacija."

Donald je dodao da glavni dizajner stvara fantastične likove, ali sa različitim proporcijama, tako da je preuzimanje animacija jednog za ostale nemoguće.

Takođe, kada bi radili coop ili mutliplayer komponentu ljudi u Vigil-u ne bi voleli da kopiraju sposobnosti, već bi svaki lik bio jedinstven, što bi zahtevalo i da se dosta poradi na balansu.

Donald smatra da, zbog svega ovoga, Vigil Games još nije spreman za multiplayer, jer je studio mlad, mnogi zaposleni nisu sarađivali ranije na drugim projketima, a za novi brend je jako teško da se probije u multiplayer segmentu.

On nije isključio mogućnost da naredni Darksiders ima multiplayer. Dodao je da svakako nije plan da izađu četiri igre, svaka o po jednom jahaču, pa da se tek onda razmišlja o iskustvu igranja za više ljudi.

Darksiders 2 izlazi 2012. godine za PC, Xbox 360 i Playstation 3. Originalni naslov zabaležio je iznenadno dobar profit, te je, zajedno sa još nekoliko igara, povadio izdavača THQ ih finansije krize.
 
 

Nastavak na GameInfusion.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GameInfusion.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GameInfusion.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.