Video najava: Diablo 3 beta utisci

Izvor: GameInfusion.net, 10.Okt.2011, 00:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Video najava: Diablo 3 beta utisci

 

 
 
Teško je poverovati ali Diablo 3 je pred nama. Moderna inkarnacija najboljeg akcionog RPG-a ikada trenutno je dostupna u zatvorenoj beta verziji koja će trajati još neko vreme.

Ako se niste prijavili za betu do sada najbolje je da to uradite što pre, kako bi se povećala vaša šansa da dobijete ključ, registrovanjem naloga na Blizardovom multiplayer servisu battle.net.

Diablo 3 beta nudi potpuno otvorenu trećinu prvog čina igre, >> Pročitaj celu vest na sajtu GameInfusion.net << što donosi 3 do 3 i po sata igranja sa jednom klasom. Blizzard je, inače, omogućio igranje sa svih pet klasa, a imajući u vidu koliko se gameplay razlikuje od heroja do heroja, velike su šanse da ćete uz Diablo 3 provesti znatno više vremena.

Iako je na osnovu do sada viđenog delovalo da se Blizzard "prodao" novim dizajnom koji više korenspondira sa klinačko-wowovoskom armijom nego sa ukusom hardcore fanova istina je ipak drugačija: Diablo 3 je mračan i gotski koliko i prethodnik, sa prepoznatljivim načinom igre i atmosferom ali i modifikacifjama koje ga čine još boljom.

Najdrastičnija promena dolazi u vidu novog sistema veština. Umesto da birate sami svoju granu na stablu razvoja sada su sve veštine dostupne, u svakom trenutku, ako je vaš lik naravno na dovoljno visokom nivou.

Dakle, sada se sve sposobnosti otvaraju automatski za odgovarajući level, a da bi ste ih koristili potrebno je da ih smestite u odgovarajuće slotove. Na prvom nivou otključana su samo 2, a od 24-og možete računati na 6 slotova. Sposobnosti su mapirane na levom i desnom kliku kao i na numeričkim tasterima.

Ova automatizacija razvoja deluje kao ograničavajuća za gejmere, ali je, zapravo, mogućnost kombinatorike znatno veća nego do sada. U beti, naime, nisu dostupne rune i dragulji, sredstva za modifikaciju veština. Njih će u punoj verziji igre gejmeri nalaziti od 2.-og čina. Oni će se tada naći u prilici da kombinuju ove elemente kako bi modifikovali svoje bazične veštine. To znači da možete računati na hiljade kombinacija, ali vratimo se onome što beta već nudi.

Diablo 3 nudi mogućnost igranja sa 5 klasa. Na raspolaganju su varvarin, lovac na demone, čarobnjak, monah i vrač.


 
Varvarin je drugačiji u odnosu na svog pretka. Da bi koristio specijalne sposobnosti on se ne oslanja na manu već na rage, tj. bes. Za razliku od mane rage nije akumuliran već ga varvarin stiče kroz borbu koristeći se veštinama koje nagomilavaju zalihe ovog resursa. Kada ga ima dovoljno varvarin može da iskoristi bes na ofanzivne veštine što za njegove protivnike znači dobijanje dobrih batina.

Lovac na demone je trenutno najjača klasa u igri. Zato Blizzard planira da izmeni ovu klasu u izvesnoj meri kako bi se postigao veći balans. Umesto jednog resursa Demon Hunter raspolaže sa dva: mržnja i disciplina. Mržnja se koristi za ofanzivne sposobnosti koje ga čine toliko superiornim da se potreba za defanzivnim, koje zahtevaju disciplinu, jedva ukazuje.


 
Čarobnjak, za divno čudo, ne koristi manu već Arcane power, odnosno mistične moći. Naravno, to funkcioniše po principu "nije šija nego vrat". On ima male zalihe mistične moći, ali je regeneracija brza. Čarobnjak može da se bori i prsa u prsa, ali kada svojim moćima prži sa distance deluje jednostavno nadmoćno.

Jedan od predstavnika egzotične i manje očekivane dvojke u Diablu 3 je Witch Doctor. On je predstavnik jedine klase koja raspolaže manom, a po nekim osobinama podseća na kultnog nekromansera iz Diablo 2. Vrač koristi otrove i vatru, ali je najmoćniji kada priziva stvorenja, kako živa, tako i neživa.

Monah je klasa koja najviše odskače. Njegov stil igre prilagođen je istočnjačkoj publici i igračima koji vole hack’n’slash naslove. Kao i varvarin i monah poseduje grupu sposobnosti za akumuliranje resursa, kao i one agresivnije za njihovo trošenje. Umesto da akciju bazira na besu, monah koristi duhovnost.

Diablo 3 možete igrati sami ili u paru, a kooperativno iskustvo je još bolje. Dostupan je i PvP mod, a jedna kopija igre omogućava čuvanje do 10 heroja. Aukcijski sistem će igračima omogućiti da zarade pravi novac kroz trgovinu predmetima koje nalaze.

Mape su dizajnirane u klasičnom Blizzardovom stilu. Tipova protivnika je puno sa brojnim specifičnostima, a mnogi nivoi će se nasumično generisati što u kombinaciji sa hiljadama nađenih predmeta garantuje stotine sati kvalitetnog igranja.

Diablo 3 je dinamičniji od prethodnika što je postignuto implementiranjem brojnih promena. Npr. crveni orbovi regenerišu zdravlje. Dalje, Kamen povratka vas vraća u najbliži grad, Jordanov kazan omogućava prodaju predmeta bez povratka u neku od centralnih lokacija, a kocka Nefalema rastavlja svaki predmet na komponente koje će biti veoma korisne vašim zanatlijama. U beti je dostupan samo kovač, a u punoj verziji igre očekujte i juvelira, kao i mistika.

Na osnovu beta verzije Diablo 3 je zarazan koliko i prethodnik. Za više informacija o ovoj i svim drugim novim i aktuelnim igrama posetite našu bazu igara.
 
 

Nastavak na GameInfusion.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GameInfusion.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GameInfusion.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.