Scrolls najava: nije Magic the Gathering, ali liči

Izvor: GameInfusion.net, 08.Sep.2011, 01:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Scrolls najava: nije Magic the Gathering, ali liči

 

 
Mojang, razvojni tim iza indie hita Minecraft, uveliko razvija Scrolls: igru koja podseća na popularni Magic the Gathering.

Scrolls se, očekivano, odvija u tradicionalnom fantazijskom svetu. Reč je o hibridu kolektabilnih igara sa kartama, board naslova i role play-a.

Pri kupovini igre Scrolls dobijate besplatni početnički dek (karte se ovde zovu scrolls), radi započinjanja svoje karijere. Svako naredno pakovanje će vas koštati.
>> Pročitaj celu vest na sajtu GameInfusion.net <<
Skrolovi omogućavaju da prizivate jedine, koje se bore za vas. Svako stvorenje se može postaviti na više mesta na tabli, što unosi drugi strateški momenat u igru. Prvi je, logično, biranje prave kombinacije karata za vaš dek, a drugi će biti u pozicioniranju kao i pravilnom korišćenju jedinica. Tako postavljene jedinice će moći da se kreću po ratištu, da se leče, štite drugim jedinicama, koriste njihove sposobnosti i sl. Postoji i mogućnost opremanja vaših stvorenja korisnim predmetima, koji ih čine boljim.

Nasumični element ovde nije presudan, ali doprinosi tako što igrače primorava da ne koriste uvek istu taktiku i čini Scrolls raznovrsnim.

Kada vam dosadi početnički dek možete kupiti novo pakovanje sa nasumično odabranim kartama. Iako ima kupovine sadržaja, za igru kažu da neće biti "buy-to-win", kakav je slučaj sa Magic the Gathering.

Pored kupovine karata, postojaće aukcijska kuća za trgovinu među igračima, a moguće je i dobijanje "skrolova" u rangiranim mečevima. Takođe je najavljen i model pretplate na igru koja će vam donositi po jedan novi paket karata mesečno.

Scrolls će biti isključivo iskustvo za više igrača, igrači će imati svoje trajne profile, a očekuje se da igra ima solidan balans i dobar takmičarski duh. A ako uspe na tržištu, planira se uvođenje i kampanje za jednog igrača.

Povezano sa ovim, u Mojang-u razmišljaju o angažovanju profesionalnog pisca fantastike, kako bi priča bila što bolja.

Biće otvorenog koda, za PC i Mac, a kasnije i za konzole, kao i za prenosive uređaje.

Scrolls Beta registracija na zvaničnom sajtu biće otvorena "uskoro".
 
Nenad NEŠIĆ
 

 

 

Nastavak na GameInfusion.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GameInfusion.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GameInfusion.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.